wskaznik od kontroli spalin
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wskaznik od kontroli spalin
Witam. Posiadam golfa 4 z silnikiem 1.6 . Dzisiaj zapalila mi sie ta kontrolka i nie znika. Czym jest spowodowane to? co moze byc uszkodzone i jak zlikwidowac ?
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
mogła paść sonda lambda
spaść jakiś w\ężyk podciśnienia
itp.
opisz dokładniej
czy samochód zmuliło czy są jakieś objawy nieprawidłowej pracy
spaść jakiś w\ężyk podciśnienia
itp.
opisz dokładniej
czy samochód zmuliło czy są jakieś objawy nieprawidłowej pracy
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
panowie napisze tutaj zeby nie zakladac nowego tematu.
Otóż dzisiaj moj MK4 1.4 zapalił kontrolke spalin (ona raz miga raz swieci) silnik pracuje na rownych obrotach jednakze wpada w straszne wibracje przy okazji moc auta spadla znacznie. Slychac ze silnik nie pracuje rowno tylko jak traktor. Z wydechu zadne kolorowe spaliny nie wychodza. Tak jakby nie palil na wszystkich cylindrach
Co to moze byc koledzy zebym nie został w szoku jak go oddam do serwisu. Na pewno nie bedzie to autoryzowany serwis firmy MAG** w Tychach bo od kiedy tam serwisuje auto to mam z nim ciagle przygody a juz po ostatnim przegladzie serwisowym w ciagu 2 miesiecy 2 usterka. Najpierw co jakis czas przy hamowaniu komputer auta wydawal 3 ciagle sygnały nie zapalacja zadnej kontrolki. Do dzis spece z serwisu nie doszli co to jest . Aaa auto kupione w polsce w Magr*
[ Dodano: 23 Gru 2008 15:11 ]
Juz jestem po naprawie.
Gdyby ktoś mial podobny problem to przyczyna byla uszkodzona cawka 4 cylindra
pozdrawiam,
Otóż dzisiaj moj MK4 1.4 zapalił kontrolke spalin (ona raz miga raz swieci) silnik pracuje na rownych obrotach jednakze wpada w straszne wibracje przy okazji moc auta spadla znacznie. Slychac ze silnik nie pracuje rowno tylko jak traktor. Z wydechu zadne kolorowe spaliny nie wychodza. Tak jakby nie palil na wszystkich cylindrach
Co to moze byc koledzy zebym nie został w szoku jak go oddam do serwisu. Na pewno nie bedzie to autoryzowany serwis firmy MAG** w Tychach bo od kiedy tam serwisuje auto to mam z nim ciagle przygody a juz po ostatnim przegladzie serwisowym w ciagu 2 miesiecy 2 usterka. Najpierw co jakis czas przy hamowaniu komputer auta wydawal 3 ciagle sygnały nie zapalacja zadnej kontrolki. Do dzis spece z serwisu nie doszli co to jest . Aaa auto kupione w polsce w Magr*
[ Dodano: 23 Gru 2008 15:11 ]
Juz jestem po naprawie.
Gdyby ktoś mial podobny problem to przyczyna byla uszkodzona cawka 4 cylindra
pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony ndz gru 14, 2008 12:51 przez Youri, łącznie zmieniany 1 raz.