Podczas hamowania drgania kierownicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- gho5t
- Nowicjusz
- Kontakt:
Podczas hamowania drgania kierownicy
Witam
Od jakiegoś czasu zauważyłem że podczas hamowania z większej prędkości tj. 100, 120 czuje drgania na kierownicy. Wcześniej czegoś takiego nie miałem myślałem ze może kończą mi się klocki hamulcowe, zerknąłem i tam jest dużo miecha jeszcze.
Co się z nim dzieje?? Orientuje się ktoś. ??
Od jakiegoś czasu zauważyłem że podczas hamowania z większej prędkości tj. 100, 120 czuje drgania na kierownicy. Wcześniej czegoś takiego nie miałem myślałem ze może kończą mi się klocki hamulcowe, zerknąłem i tam jest dużo miecha jeszcze.
Co się z nim dzieje?? Orientuje się ktoś. ??
gho5t, powodów moze być kilka m.in: wysłuzone opony(krzywe - jajowate), niewyważone opony, krzywe tarcze hamulcowe, luzy na lożyskach itp.
[ Dodano: Wto Cze 17, 2008 15:32 ]
z resztą jest tu kilka tematów to poczytaj :
http://www.google.pl/custom?domains=for ... %3A1&hl=pl
[ Dodano: Wto Cze 17, 2008 15:32 ]
z resztą jest tu kilka tematów to poczytaj :
http://www.google.pl/custom?domains=for ... %3A1&hl=pl
- gho5t
- Nowicjusz
- Kontakt:
.
Opony faktycznie mam wysłużone latam jeszcze na zimówkach tak się zbieram żeby kupić jakieś felgi i albo siano się rozchodzi albo albo coś wypada innego. Tym golfem jeżdżę od października 2007 wcześniej takiego problemu nie było.
Będę sprawdzał dzięki za info.
Będę sprawdzał dzięki za info.
a kto ci takich bajek naopowiadał ?????kograman pisze: że gdy mamy rozgrzane tarcze to stojąc np na światłach i trzymając hamulce to tarcze się krzywią ?
[ Dodano: Wto Cze 17, 2008 20:42 ]
tracza mozę się skrzywić gdy np cylinderek jest zapieczony jedzdzisz tak dłuższy czas ale nie od tego ze trzymasz nogę na hamulcu
- Paweł Marek
- V.I.P.
sporo sygnałów jest że nie bardzo, sam tego doświadczyłem (ten sam sprzedawca), tarcze zaraz się zwichrowały w jednym aucie, ale w drugim sa ok. Lepiej poszukaj jakichś ATE np. i w sklepie zwykłym. Są sygnały na forum o podróbach ze znaczkami i opakowaniem Brembo, uważam że szkoda ryzykować.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- gho5t
- Nowicjusz
- Kontakt:
.
No wlasnie tez mi się tak wydawalo wiec albo wypadły z tira albo to jakies podrobki.
[ Dodano: 14 Lip 2008 13:01 ]
Witam
Zmieniłem felgi i opony i objawy zanikły wiec moze to coś z felgami było.
[ Dodano: 14 Lip 2008 13:01 ]
Witam
Zmieniłem felgi i opony i objawy zanikły wiec moze to coś z felgami było.