Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tak czytam wasze spalania i sie zastanawiam czy z moim TDI cos nie tak
bo u nnie najnizsze spalanie osiagnołem 4,1 na odcinku 200km przejeżdżając przez pare miast ( spokojna jazda 90 do 110 bez wyprzedzania )
Tak na ogol to 4.5 z wyprzedzaniem i tez tak do 110
natomiast miasto wiecej jak 6 L nie mialem
bo u nnie najnizsze spalanie osiagnołem 4,1 na odcinku 200km przejeżdżając przez pare miast ( spokojna jazda 90 do 110 bez wyprzedzania )
Tak na ogol to 4.5 z wyprzedzaniem i tez tak do 110
natomiast miasto wiecej jak 6 L nie mialem
posłużę Vagiem
no niestety AAZ potrafi trochę paliwa wciągnąć, chociaż jak w każdym TD wiele zależy od kierownika, to nie tak jak w TDI że wciśniesz gaz w podłogę a komputer poda i tak tyle paliwa ile max spali, w td sie leje na maksa, wiec styl jazdy ma tu dużo do powiedzenia. Sam po sobie wiem że jeszcze nie dawno w mieście nie mieściłem sie w 7l a teraz tak koło 6 jest spokojnie mimo że nie zacząłem jeździć bardziej po emerycku
Ostatnio zmieniony śr cze 18, 2008 23:46 przez paja, łącznie zmieniany 1 raz.
EasyRider, tu nawet ni tyle chodzi o obroty co o duszenie gazu w podłogę. Można zmieniać biegi przy 2tys obrotów a spalanie mieć na poziomie 8l/100km, a można kręcić do 3tys i mieć 6l/100 km. A tak szczególowo to myśle że nikt nie odpowie, bo jak mówiłem jest to dość osobista sprawa, miasto miastu nie równe, itd.