jak to odkrecić?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jak to odkrecić?
Prosze was bardzo o pomoc, nie moge odkrecic górnej śruby mocowania amora, w srodek wchodzi ampul 6, dookoła jest nakrętka 21, tak mocno jest to dokręcone i zapieczone ze ampule sie gną i nie moge odkręcic kontry,
psikam tam wd40 i nic.
przedluzam sobie ampul rurką ale sie ukreca i bynajmniej nie dlatego ze jest za slaby, raczej zaden tego nie wytrzyma bo uzywalem na prawde duzej sily....masakra
prosze o jakas porade bo nie mam juz sily z tym walczyc
sytuacja jak na foto
psikam tam wd40 i nic.
przedluzam sobie ampul rurką ale sie ukreca i bynajmniej nie dlatego ze jest za slaby, raczej zaden tego nie wytrzyma bo uzywalem na prawde duzej sily....masakra
prosze o jakas porade bo nie mam juz sily z tym walczyc
sytuacja jak na foto
klucz pneumatyczny
witam, podjedź do jakiegoś warsztatu to ci odkręcą kluczem pneumatycznym (udarowym), idzie jak burza, sam tak robiłem i było ok
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
podjechaniedo warsztatu odpada bo stoi z rozkreconym zawieszeniem, ale nie wątpie że w sekunde by to odkrecili
klucz ampulowy/imbusowy kupilem specjalnie do tego Cr-V firmy TOPEX i sie gnie ,
mam palnik na gaz to moze rozgrzeje faktycznie i pusci
ze złapaniem nakretkie nie mam problemu tylko ze cała goleń (czy tam cos , chodzi mi o tą sztyce amortyzatora) kreci sie i nie idzie tego złapac kluczem ampulowym,
dorobilem taka koncówke z przedłużki do klucza, jutro zobaczeczy czy dam rade, dzieki za rady pozdro
klucz ampulowy/imbusowy kupilem specjalnie do tego Cr-V firmy TOPEX i sie gnie ,
mam palnik na gaz to moze rozgrzeje faktycznie i pusci
ze złapaniem nakretkie nie mam problemu tylko ze cała goleń (czy tam cos , chodzi mi o tą sztyce amortyzatora) kreci sie i nie idzie tego złapac kluczem ampulowym,
dorobilem taka koncówke z przedłużki do klucza, jutro zobaczeczy czy dam rade, dzieki za rady pozdro
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
widze ze kolega ARCTURUS mnie chyba nie docenił, nigdy nie kupuje kluczy w markecie, a ten TOPEX to tylko taka próba na szybko była bo taki byl w sklepie blisko mnie....
Dzis kupilem imbus na nasadce 1/2 YATO i niestesty tez sie "skręca"
pozostaje jutro palnik
a tak apropos to uwazam ze dobry sklep z narzedziami w Warszawie to np www.wimaspj.pl
Dzis kupilem imbus na nasadce 1/2 YATO i niestesty tez sie "skręca"
pozostaje jutro palnik
a tak apropos to uwazam ze dobry sklep z narzedziami w Warszawie to np www.wimaspj.pl
uwazaj z tym palnikiem ja kiedys w mk II rozcialem najprosciej ta nakretke naklucz 21 i ten dekielek metalowy co trzyma amora ale nie mialem wujscia bo byly dziowne amorki bez mozliwsci przytrzymania imbusem od srodka.. P.S. cos mi to sie nie widzi zeby porzadny imbus sie ukrecal hmmm a mam lepszy sposob skoluj siebie te blachy co sa na amorku gdzies i tylko je poroscinaj wyjdzie Ci amorek i z takim skocz do kogos kto ma pneumata i odkreci amorek nei ucierpi nic