identyfikacja wiązki kablowej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
identyfikacja wiązki kablowej
witam ... Grzebałem dzisiaj w okablowaniu .. a raczej męczyłem się z wymiana antenki ... i przy przeciąganiu kabelka za rozdzielnicą wypięła mi się jedna wiązka oznaczona numerem "6" niestety nie mogłem się dopatrzeć skąd ona się wypięła .. ma może ktoś zdjęcie czy rozrysowane w które miejsce na rozdzielence musi wchodzić jaka wiązka kablowa?
pozdrawiam
pozdrawiam
na dole są fotki .. dam krótki opis żeby było wiadomo lepiej o co w nich chodzi ... na pierwszej fotce widać wtyk z dwoma biało brązowymi kabelkami ... dalej przy wejściu w izolację widać, że oprócz tych dwóch wychodzi z niej jeszcze brązowy, który idzie do miejsca na 2 zdjęciu, oraz kabelek koloru czerwonego który jest wpięty w miejsce na 3 zdjęciu. Dodam jeszcze ze wszystkie kabelki biegną w okolice deski rozdzielczej ... jeżeli ktoś rozszyfruje ten labirynt albo ma rozkręcone auto i jest w stanie to dopatrzeć to bardzo proszę o poradę i najlepiej foto - gdzie kabelek powinien być wpięty
pozdrawiam
pozdrawiam