woda z tlumnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
taaaa medrcy swiata. a jak wytlumaczycie ze po jakims czasie wchodzi do butli coraz mniej gazu???Rozbieralem kiedys jedynke w gazie, zawor odkrecony bo nie mialo byc duzo gazu to wypuscilismy do atmosfery resztke , zawory odkrecone a tam w butli cos bulgocze jeszcze, troche bylo problemu zeby to wylac , to samo zrobil koles na gazowni jak pojchalem zatankowac butle normalna do kuchenki, okrecil zawor ruszyl butla i zaczelo sie cos w srodku przelewac, przechylil butle i wylal zawartosc.No ale to nie moze byc przeciez woda prawda??I ten sam koles na gazowni powiedzial ze niektorzy sprzedawcy wala w *#cenzura#* i taki gaz sprzedaja.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Nikt nie pisze przeciez ze woda w tlumiku sie bierze bo gaz jest chrzczony wodą Przeciez tak nie jest.fibolek pisze:Panowie jak wy chcecie do LPG wodę wcisnąć.Dobra a jeśli nawet to przecież na wodzie nie pojedziesz bo co przeleci przez silnik tak bez echa.Nie piszcie głupot bo ja to przerabiałem woda lekko kapała z rury a gdy zmieniłem wydech i założyłem strumienice to przestała.Owszem dodają do gazu sprężone powietrze bąź inne tańsze nieszlachetne gazy,ale o wodzie to nie słyszałem.
[ Dodano: Sob Paź 22, 2005 10:52 ]
rys a tak poza tym to skąd ty możesz wiedzieć (pewnie z kątowni)jeździsz chociaż na LPG,jeśli tak to się dokształć bo już teraz szkoda mi twojego auta.Bez obrazy Kolego
wiesz skąd sie woda bierze? Poczytaj o zasadzie dzialania silników spalinowych, a głównie o produktach spalania. Jest tam najwięcej pary wodnej i dwutlenku węgla. Para wodna skrapla się w zetknięciu z chłodniejszym miejscem i stąd sie tam bierze woda właśnie.
A jak nie wiesz skąd sie moze wziąść woda w spalinach to poczytaj chemię, LPG to C3H8 i C4H10 (propan i butan). W reakcji spalania to w połączeniu z tlenem w zasysanym z powietrza daje między innymi H2O czyli wode (w postaci pary).
Volkswagen - da weiss man, was man hat.