Przekladka anglika na europejczyka (Bora)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przekladka anglika na europejczyka (Bora)
Witam wszystkich,
interesuje mnie koszt i zakres prac przy przekladce angielskiej bory na europejska wersje. Jest to bora z silnikiem 2.0 115 KM jezli to jest jakas roznica. Mam numer jak narazie z Zukowa, ale chcialbym sie popytac tez w innym miejscu.
Z tego co wiem to mozna to zrobic bez naruszen konstrukcyjnych poniewaz plyta grodziowa czy jakos tak jest wkrecana wiec sie wykreca i wkreca europejska:), ale wiem to z jednego zrodla i chce to potwierdzic moze ktos to wie?:)
Interesuje mnie tez co konkretnie sie przeklada moze ktos z was wie?
Najlepiej z okolic trojmiasta.
Pozdrawiam all
jezeli w zlym dziale napisalem posta to prosze o przenoszenie do prawidlowego.
interesuje mnie koszt i zakres prac przy przekladce angielskiej bory na europejska wersje. Jest to bora z silnikiem 2.0 115 KM jezli to jest jakas roznica. Mam numer jak narazie z Zukowa, ale chcialbym sie popytac tez w innym miejscu.
Z tego co wiem to mozna to zrobic bez naruszen konstrukcyjnych poniewaz plyta grodziowa czy jakos tak jest wkrecana wiec sie wykreca i wkreca europejska:), ale wiem to z jednego zrodla i chce to potwierdzic moze ktos to wie?:)
Interesuje mnie tez co konkretnie sie przeklada moze ktos z was wie?
Najlepiej z okolic trojmiasta.
Pozdrawiam all
jezeli w zlym dziale napisalem posta to prosze o przenoszenie do prawidlowego.
Ostatnio zmieniony wt lip 01, 2008 21:13 przez Peterus, łącznie zmieniany 1 raz.
sluchaj jak bora ma srodek ?? umieszczony centralnie???jesli tak to przekladka jest tansza muszisz zalatwic druga koplumnie kierownicy drazki kierownicze serwo musisz przelozyc i cala uinstalacja z deski rozdzielcze i oczywiscie kokpit auta slyszalem ze w zamosciu cos kolo 3 tysi brali za ta robote jak chodzilo o niemieckie autko
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
piotr2 pisze:tak na marginesie tez chcialem z UK autko zabrac ale podobno juz tego nierejstruja po przekladce kiery
proponuje zapoznac sie jak to jest naprawde, zadzwonic do Wydzialu Komunikacji itp. zanim napisze sie nieprawde i wprowadzi kogos w blad....
[ Dodano: 01-07-08, 21:23 ]
proponuje zapoznac sie jak to jest naprawde, zadzwonic do Wydzialu Komunikacji itp. zanim napisze sie nieprawde i wprowadzi kogos w blad....Radi mk3 pisze:Dokładnie! Nie zarejstruja tego teraz to angliki tylko na części sie sprowadzapiotr2 pisze:tak na marginesie tez chcialem z UK autko zabrac ale podobno juz tego nierejstruja po przekladce kiery
[ Dodano: 01-07-08, 21:30 ]
a ja slyszalem, ze trzeba miec zaswaidczenie, swiadectwo homologacji dopuszczajacej pojazd do ruchu prawo stronnego. taki papier wydaja za jakies niewielkie pieniadze dilerzy, wowczas diagnosta nie moze odmowic przegladu i niedopuscic auta do ruchu (o ile pojazd jest przerobiony własciwie) Wowczasz pozytywnym wynkiem badania technicznego zaden WK nie ma prawa odmowic rejstracji pojazdu
Ostatnio zmieniony wt lip 01, 2008 21:44 przez ku_bi, łącznie zmieniany 1 raz.
- 18damian18
- Mały gagatek
- Kontakt:
Też miałem sprowadzić i przerobić auto z Anglii, ale raczej zrezygnuje po tym co się dowiedziałem. Dużo jest załatwiania z tą homologacją i rzeczoznawcą. Homologacje wydaje jakiś główny przedstawicie np.Vw w Polsce. I to nie zawsze tak łatwo jest to otrzymać. Ale się dokładnie dowiedź może być inaczej.
Znam kilku ludzi w mojej okolicy co sprowadzają auta to z tego co mówili to takie coś tylko na części sie opłaca. ale jak wyżej zostało powiedziane lepiej zadzwonić sie upewnić to nic nie boli a niechce nikogo w błąd wprowadzać pozdr.
nisko latam
http://www.golf3.pl/topics2/golf-mk3-gt-i-i-vt21196.htm
http://www.golf3.pl/topics2/golf-mk3-gt-i-i-vt21196.htm