Wkładki do zamków

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

michal_zabrze
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Wkładki do zamków

Post autor: michal_zabrze » czw lip 03, 2008 17:46

Witam mam pytanko, mianowicie chodzi mi o to gdzie mógłbym dostać komplet wkładek do zamków na jeden kluczyk, przedwczoraj włamali mi się do auta poprzez wyciagnięcie (czyt. wyszarpanie) zamka oraz zrobienie małej dziurki nad zamkiem, ukradli mi radio oraz co najgorsze pilot centralnego zamka i alarmu (przez moją głupotę). Wczoraj i dzisiaj objeździłem i obdzwoniłem ponad 40 sklepów motoryzacyjnych oraz hurtownii, no i nigdzie nie mogłem dostać tegoż kompletu. Co więcej sprzedawcy patrzeli na mnie jak na jakiegoś mikołaja z prezentami. Dzoniłem także do BESMAREXU w Zabrzu o ten "komplet" i okazało się że jest :) ale......
stacyjka 190zł
strona lewa 130zł
strona prawa 130zł
klapa bagaznika 96zł + 70zł dopasowanie do kluczyka ze stacyjki

A więc jak widać koszt jest jak dla mnie przynajmniej nie do zaakceptowania gdyż wynosi 616zł.

Czy ktoś z was wie może gdzie dostałbym te części TANIEJ ??? Bardzo prosiłbym o jakieś namiary jeżeli takowe istnieją, z góry dziękuję:)
Ostatnio zmieniony czw lip 03, 2008 22:47 przez michal_zabrze, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lip 03, 2008 19:04

Na szrocie lub w necie z auta po wypadku lub przywiezionego do rozbiórki.
Ale w tym przypadku jest tio bez sensu. Potrzebna ci tylko jedna wkładka w miejsce tej wyrwanej i dopasowana pod stary kluczyk przez dowolnego speca od zamków albo jakąś złota rączkę. Nie ma z tym najmniejszego problemu.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
18damian18
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: 18damian18 » czw lip 03, 2008 19:06

Jak mi rozwalili wkładke kupiłem wkładke na szrocie, pojechałem do punktu gdzie zakładają i dorabiają klucze i on przełożył mi ząbki ze starego do nowego zamka i mam na jeden kluczyk tak jak wcześniej. Zamek kupiłem za 10zł, przełożenie ząbków i zamontowanie wkładki 50zł. Tylko nie wiem czy ty masz starą wkładke.
Ostatnio zmieniony czw lip 03, 2008 19:12 przez 18damian18, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lip 03, 2008 19:26

nawet jak nie ma to z dwóch maksymalnie trzech starych wkładek zawsze da sie wybrać tak zapadki żeby zmontować dobrą pod swój kluczyk
Ostatnio zmieniony czw lip 03, 2008 19:27 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
18damian18
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: 18damian18 » czw lip 03, 2008 19:50

I dużo i tak zaoszczedzi na tym.

michal_zabrze
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: michal_zabrze » czw lip 03, 2008 20:25

OK, tez o tym myślałem ale chciałem wymienić całośc na nowe, ale tak zrobie jak mi mówicie czyli kupie jedną wkładke i dopasuje pod ten stary kluczyk:)

Znalazłem nawet na szrocie cały komplet za 150zł ale gościu zaznaczyl że nie wie czy działa.
Wyżej pisałem że ukradli mi także radio no i po poszukiwaniach znalazłem takie cacko, co o tym myślicie ?>?
http://www.allegro.pl/item391522896_dvd ... v_gps.html

http://www.allegro.pl/item386819199_dvd ... html#photo

zoso8894
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: zoso8894 » czw lip 03, 2008 20:55

ja bym znowu podłączył centralny zamek = sterownik to max 50zł i podłączyć .
i bym wywalił kluczyki-wkładki z przednich dzwi zeby s k u r w .... n y znowu sie nie dobrali i
zastąpił klamkami tylnymi które trza dokupić = 50zł max .
nie mialbys otwierania z kluczyka ale po co ?
co do stacyjki to wkladka z zamkiem to naprawde kolo 15 zł bo obudowa stacyjki to chyba jest nie do zniszczenia .
co do radia to niezle kombinujesz z tym ze to cholernie niewygodne w czasie jazdy
szczególnie w nocy ,poza tym troche za szpanersko wyglada chyba , no moze gdyby bylo wbudowane w kokpit... ja mam podobne do tego http://www.allegro.pl/item392581299_dvd ... h_345.html
naprawde na urlop super sprawa.
Ostatnio zmieniony czw lip 03, 2008 20:59 przez zoso8894, łącznie zmieniany 2 razy.

michal_zabrze
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: michal_zabrze » czw lip 03, 2008 21:12

Mam już działający centralny zamek, można też zrobić tak jak mówisz pozbyc się tych zamków ale nie dokupywac nowych tylko poprostu zaspawac dziurki po klamce i zamku no i zrobic na gładko, tylko że taki koszt też pewnie będzie wynosił ok 500zł, a prawda jest taka że te *#cenzura#*..... jeżeli będą chcieli się włamać do auta to nawet to że bez klamek będzie to dla nich to żaden porblem :(. Te drugie radyjko bardziej mi się podoba, nei dość że filmiki to i GPS a co najważniejsze to bluetooth przez który można sie polaczyc z telefonem:) (jazda bez mandatu) no ale to się jeszcze okaże, jak narazie to najtańsza opcja byla ta którą miała zakładać że kupuje jedna wkladke wraz z tym trzepienkiem bo zamek jest caly boturbowany no i przerabiam fgo zgodnie z kluczykiem starym. A tak na marginesie to miałem odłożona kaske na sprzed audio do autka i teraz sie neizmiernie ciesze ze nie kupilem tego, tylko z tym troszeczke zwlekałem, tak byłbym podowjnie stratny.

Najsmieszniejsze jest to że nie tylko mnei okradli ale tez 6 innych samochodow stojacych nieopodal, (Ciekawe że nikt nie widział badź słyszał).
Z pracy załatwiłem sobie kamere która ma podczerwień no i zamontowałem sobie onbok okna :) ciekawe czy przyjda jeszcze raz :)

Awatar użytkownika
18damian18
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: 18damian18 » czw lip 03, 2008 23:41

Radyjka fajne. No mi by też się przydała taka kamerka, bo zgineły mi teraz te odblaskowe światła ze zderzaka, wcześniej wszystkie listwy, wycieraczki valeo :grrr:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”