Kontrolka oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka oleju
Ciagle sie zapala kontrolka oleju na liczniku i non stop brzeczy. Byl samochod u elektryka i czujniki tez byly wymieniane na nowe i caly czas sie tak dzieje. Moze ktos wie co z tym zrobic??
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak ciśnienie jest takie jakie powinno być to może jednak ten elektryk sie niespisał... powiedz tylko czy kontrolka od oleju mruga na zgaszonym silniku i właczonym zapłonie.
[ Dodano: 03 Lip 2008 21:28 ]
dlaczego pytam czy mruga - bo jak założyłem u siebie jeden wadliwy czujnik to kontrolka sie niepaliła na włączonym a na odpalonym mrugała (czujnik był wadliwy bo był od wyzszego cisnienia niz byc powinno).
[ Dodano: 03 Lip 2008 21:28 ]
dlaczego pytam czy mruga - bo jak założyłem u siebie jeden wadliwy czujnik to kontrolka sie niepaliła na włączonym a na odpalonym mrugała (czujnik był wadliwy bo był od wyzszego cisnienia niz byc powinno).
18K4F inside... RWD car :)
Dokladnie jest tak jak ty mowisz. Mowilem to ojcu mojej dziewczyny bo to jest jej auto, a on mi mowi, ze to nie mozliwe bo cisnienie bylo ok... Cosar Czujnik tylko mruga przy wlaczonym silniku i dopiero jak sie nagrzeje...
Ostatnio zmieniony czw lip 03, 2008 22:21 przez Tyniek, łącznie zmieniany 1 raz.
- forevwers
- Użytkownik
- Kontakt:
masz to samo co ja w aucie rodzicow. wymien filter na lepszy i bedzie ok. pozdro i zapraszam na:
UjazdoVWja 2008
UjazdoVWja 2008
Wątpie w to czy zmiana filtra coś zmieni przerabiałem to kiedyś w moim MK3 AAM 1,8 i też kupiłem filtr MANA potem orginalny VW SEAT AUDI SKODA w ASO i +wymiana czujników niestety było to samo co na FILTRONIE kontrolka oleju + sygnał (piszczenie spod deski ) i nie zużywał mi oleju a ciśnienie było w porządku. Najprawdopodobniej jest to wina samych zegarów a raczej jego elektroniki i jedynym sposobem i na pewno tanim i skutecznym jest zmasowanie do bloku silnika jednego z 2 czujników czyli wpięcie się do kabla przy czujniku i doprowadzeniem go do masy i tak zrobiłem i ponad 3 lata tak jezdziłem i nic sie nie działo pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt lip 04, 2008 17:09 przez cezarek, łącznie zmieniany 1 raz.
(...TYLKO TWARDZIELE PIERDZĄ PRZY LANIU..)
( )---vw---( )
( )---vw---( )