Moje oświetlenie nawiewów mk3
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- tommy-cichy
- Mały gagatek
- Kontakt:
A ja mam jeszcze takie pytanko do ciebie Rydzu,bo chce to wykonać według twoich zdjęć na 9 stronie:ile tam w sumie użyłeś diód i jakich?jak dobrze rozumuje to jedną niebieską i czerwoną do środkowego pokrętła i 2 czerwone do tego czteroramiennego kółka które oświetla 2 skrajne pokrętła?Jutro chce sie za to zabrać a ten pomysł z tej 9 strony najbardziej mi sie podoba:)
Ostatnio zmieniony ndz cze 08, 2008 15:18 przez tommy-cichy, łącznie zmieniany 1 raz.
- tommy-cichy
- Mały gagatek
- Kontakt:
- tommy-cichy
- Mały gagatek
- Kontakt:
Rydzu czyli w sumie poczebuje 6 diód,takich:?????
http://www.allegro.pl/item378635149_dio ... tuki_.html
i 3 diody na kreski na pokrętłach,takie:?????
http://www.allegro.pl/item377694581_dio ... lecam.html
Kolory nieważne tylko przesyłam te linki żeby sie upewnić czy montowałeś to na takich okrągłych diodach.I jeszcze jakbyś napisał czy mają być skupiające czy rozpraszające???z góry dzięki i sorki że tak cie męcze pytaniami:)
http://www.allegro.pl/item378635149_dio ... tuki_.html
i 3 diody na kreski na pokrętłach,takie:?????
http://www.allegro.pl/item377694581_dio ... lecam.html
Kolory nieważne tylko przesyłam te linki żeby sie upewnić czy montowałeś to na takich okrągłych diodach.I jeszcze jakbyś napisał czy mają być skupiające czy rozpraszające???z góry dzięki i sorki że tak cie męcze pytaniami:)
- tommy-cichy
- Mały gagatek
- Kontakt:
Załącznam zdjęcia moich wypocin związanych ze zamina oświetlenia w golfie
po wszystkim wygląda to tak:
I jeszcze musze zrobic małe poproawki doświetlenia pokrętel od nawiewu
po wszystkim wygląda to tak:
I jeszcze musze zrobic małe poproawki doświetlenia pokrętel od nawiewu
Ostatnio zmieniony czw cze 12, 2008 08:45 przez Wooky_ig, łącznie zmieniany 1 raz.
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam i pozdrawiam. Mam pytnie. Czy Ktoś może pokusił się podświetlić literki pod joystykiem do przełączania regulacji lusterek el. t.j. "L" i "P". bo one nie świecą oryginalnie .
Niby temat o oświetleniu nawiewów, ale rydzu już wszystko pięknie i dokładnie wytłumaczył. Sam chcę wykonać takie podświetlenie na LED`ach.
Pozdro. A może Ty rydzu wiesz jak to zrobić?
Niby temat o oświetleniu nawiewów, ale rydzu już wszystko pięknie i dokładnie wytłumaczył. Sam chcę wykonać takie podświetlenie na LED`ach.
Pozdro. A może Ty rydzu wiesz jak to zrobić?
Ostatnio zmieniony pn lip 07, 2008 21:28 przez LASOT-A, łącznie zmieniany 1 raz.
Brillantschwartz perleffect - LA9V
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
-
- Użytkownik
- Auto: mk4 variant
- Silnik: axr
ma ktoś w mk2 lub mk3 podświetlenie w całości czerwone? jak macie to dajcie fotki. Planowałem zrobić u mnie w mk2 licznik na niebieskich diodach a klawisze czerwone, ale może lepiej wszystko czerwone lub wszystko niebieskie(lub jak się uda granat)? dajcie fotki, to porównamy
mk1 1.6D->mk2 GT special->mk3 1.6->mk3 1.8aam->mk2 GT special->mk3 GTD->mk3 GT adz->astra II->mk3 TD-> passat B4 1.8->mk3 GT TDI->mk2 GT special>mk4 SDI
Panowie i Panie może nie rewolucja, ale zmiana podświetlenia moim sposobem ograniczyła się do przyklejenia folii kolorowej pod światłowód (duuuużo cierpliwości i starannej ręki) oraz wymiany żarówki z 1.2W na 2W. Tanio i co ważne bez lutowania, modzenia i kombinowania w oryginalnej instalacji. Kombinacja kolorów jak się domyślacie jest dowolna.
sHpAaKu, Faktycznie nie rewolucja, bo zrobiłem już to dawno
a jeśli chodzi o kolor biały:
i na aucie
Przy zielonym dasz radę zrobić to na żarówce, jak dasz inny kolor to żaróka nie daje rady. Ja dlatego pozostałem przy diodach.
Rozwiązanie to stosowane jest fabrycznie np. w Seacie, tam biała żarówka oświetla przewody, które oświetlają panel przedni przez filtr.
[ Dodano: Sro Sie 20, 2008 7:53 am ]
lasot, nie bardzo można podświetlić ten element sterowania lusterek, ponieważ pod spodem nie ma miejsca na diody czy przewody bo są kontakty od przełączników.
a jeśli chodzi o kolor biały:
i na aucie
Przy zielonym dasz radę zrobić to na żarówce, jak dasz inny kolor to żaróka nie daje rady. Ja dlatego pozostałem przy diodach.
Rozwiązanie to stosowane jest fabrycznie np. w Seacie, tam biała żarówka oświetla przewody, które oświetlają panel przedni przez filtr.
[ Dodano: Sro Sie 20, 2008 7:53 am ]
lasot, nie bardzo można podświetlić ten element sterowania lusterek, ponieważ pod spodem nie ma miejsca na diody czy przewody bo są kontakty od przełączników.