PROBLEM
Generalnie mysle ze nie ma glupich i madrych pytan. Jesli czegos nie wiesz to pytasz, my o ile jestesmy w stanie to pomagamy.
Jesli chodzi o elektryke to potrzebne sa 3 rzeczy:
1) silniczki do otwierania szyb
2) dwa przyciski i czujniki wysokosci szyby
3) wiazka kabli
Silniczki montujesz w drzwiach, czujniki w gornym i dolnym polozeniu szyby (zeby rozlaczyly napiecie na silniczek kiedy szyba jest juz w pelni opuszczona lub podniesiona, przyciski w wygodnych miejscach. Nastepnie łączysz to kablami i podłączasz (przez bezpiecznik) do plusa i minusa.
Koszt.... hmmm same czesci to kilkaset złotych (najdrozsze silniczki), szukasz uniwersalnych, dopasowujesz z innych samochodów (np CC albo SC) albo po szrotach, gieldach i innych tego typu wynalazkach, szukasz bezposrednio do golfa.
Zalozenie czegos takiego samodzielnie (o ile masz jakies pojecie o podlaczaniu kabli i przykrecaniu srubek) powiedzmy jeden weekend (sobota + niedziela) u elektromechanika bedzie to pewnie ze 2 godziny a cena w zaleznosci od warsztatu pewnie jak za centralny zamek okolo 200zł.
Pozdrawiam
Jesli chodzi o elektryke to potrzebne sa 3 rzeczy:
1) silniczki do otwierania szyb
2) dwa przyciski i czujniki wysokosci szyby
3) wiazka kabli
Silniczki montujesz w drzwiach, czujniki w gornym i dolnym polozeniu szyby (zeby rozlaczyly napiecie na silniczek kiedy szyba jest juz w pelni opuszczona lub podniesiona, przyciski w wygodnych miejscach. Nastepnie łączysz to kablami i podłączasz (przez bezpiecznik) do plusa i minusa.
Koszt.... hmmm same czesci to kilkaset złotych (najdrozsze silniczki), szukasz uniwersalnych, dopasowujesz z innych samochodów (np CC albo SC) albo po szrotach, gieldach i innych tego typu wynalazkach, szukasz bezposrednio do golfa.
Zalozenie czegos takiego samodzielnie (o ile masz jakies pojecie o podlaczaniu kabli i przykrecaniu srubek) powiedzmy jeden weekend (sobota + niedziela) u elektromechanika bedzie to pewnie ze 2 godziny a cena w zaleznosci od warsztatu pewnie jak za centralny zamek okolo 200zł.
Pozdrawiam
PRZEWODY ZAPŁONOWE do wszystkich samochodów -> 0-501-251-298
Moj silnik to 1,8 o numerze 2H. Jedni twierdza ze to 98KM inni 112KM. Benzyny nie wiem ile pali bo jezdze na gazie. Gazu bierze okolo 11/100 (l/km) w cyklu miejskim. Pali od strzala nawet jak mu zimno bo ma nowa kopulke, palec, swiece i przewody. Mam dobry dostep do swiec i przewodow wiec jak czegos bedziesz potrzebowal to wal smialo.
PRZEWODY ZAPŁONOWE do wszystkich samochodów -> 0-501-251-298
Ja mam takie autko jak Perez(tzn. on ma takie samo jak ja :):) ) i co za tym idzie taki sam silnik z tym że w przeciwieństwie do niego jeżdzę na benzynie.Pali mi jej 8-10 l w zależności od stacji na jakiej go zatankowałem i od stylu jazdy .Z zapalaniem nie ma najmniejszych problemów z tym że przewody , świece , palec i kopułka to podstawa.
Pozdrawiam Skolu
Pozdrawiam Skolu
No to macie taki sam samochod jak ja... :) tyle ze ja mam 130 km. Pewnie bedzie mi jeszcze wiecej palil ale co tam warto, dla takich osiagow i dla wrazenia jakie robi na ludziach :). Swietna sprawa takie cabrio - wyglada super, brzmi jeszcze lepiej i strasznie wygodne, sportowe fotele, twarde zawieszenie te swietne hamulce no juz nawet nie mowie o dynamice oraz luksusie i bezpieczenstwie podczas wyprzedzania. Swietna sprawa mozna sie zakochac.
Dzieki za odpowiedzi.
Dzieki za odpowiedzi.
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
Masz 98koni, ale wystarczy, że zmienisz sterownik digifanta na taki od silnika PB, będzie 112JPerez pisze:Moj silnik to 1,8 o numerze 2H. Jedni twierdza ze to 98KM inni 112KM. Benzyny nie wiem ile pali bo jezdze na gazie. Gazu bierze okolo 11/100 (l/km) w cyklu miejskim. Pali od strzala nawet jak mu zimno bo ma nowa kopulke, palec, swiece i przewody. Mam dobry dostep do swiec i przewodow wiec jak czegos bedziesz potrzebowal to wal smialo.
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
ygd pisze:Moj silnik to 1,8 o numerze 2H. Jedni twierdza ze to 98KM inni 112KM. Benzyny nie wiem ile pali bo jezdze na gazie. Gazu bierze okolo 11/100 (l/km) w cyklu miejskim. Pali od strzala nawet jak mu zimno bo ma nowa kopulke, palec, swiece i przewody. Mam dobry dostep do swiec i przewodow wiec jak czegos bedziesz potrzebowal to wal smialo.
Masz 98koni, ale wystarczy, że zmienisz sterownik digifanta na taki od silnika PB, będzie 112
... a ile kosztuje i gdzie można dostać taki sterownik?Czy różni się jakoś na pierwszy rzut oka?
Pozdrawiam Skolu
www.mk1cabrio.mojeforum.net