Witajcie!
Jak pisałem ostatnio mam w dieslu licznik od benzyny (brakuje kontrolki świec żarowych).
Mam też luzem drugi licznik od diesla (uszkodzony).
Pytanie: czy mozna przełożyć części z jednego do drugiego licznika i da sie to w jakiś sposób połączyć? Dodam, że liczniki poza tym są identyczne (jedna wtyczka, cienkie piny, zegarek i wszystkie kontrolki).
Gdyby sie to dało w miarę prosto zrobić to podłubałbym w ten długii weekend.
Czekam na wszelkie sugestie! I z góry za nie dziekuję.
Pozdrawiam
[mk2] Licznik - kto rozbierał i zna się na tym?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Obudowa jest cała. Świrowała elektryka (włączał się brzęczyk ciśnienia oleju).
Chyba nikt nie wie czy będzie się dało z 2 zrobić jeden dobry z kontrolką świec żarowych.
Rozkręcę go chyba i zobaczę co w trawie piszczy, czy da się coś poprzekładać...?
Najlepiej samą diodkę od żarowych...
Chyba nikt nie wie czy będzie się dało z 2 zrobić jeden dobry z kontrolką świec żarowych.
Rozkręcę go chyba i zobaczę co w trawie piszczy, czy da się coś poprzekładać...?
Najlepiej samą diodkę od żarowych...
Paweł
mk2 1,6 TD 1990 235 kkm
mk2 1,6 TD 1990 235 kkm
a powiedz oryginalnie twoje auto jaki mialo/ma silnik
benzyna czy diesel??
jezeli był tam diesel to spoko przekladasz licznik wraz z drukiem(tym niebieskim)do licznika od benzyny zostawiajac tylko obudowe zapalasz i jedziesz
jezeli benzyna to bedzi echyba problem z instalacja bo jak wiadomo potrzebe sa kable od swiec zarowych ktorych benzyna nie posiada
benzyna czy diesel??
jezeli był tam diesel to spoko przekladasz licznik wraz z drukiem(tym niebieskim)do licznika od benzyny zostawiajac tylko obudowe zapalasz i jedziesz
jezeli benzyna to bedzi echyba problem z instalacja bo jak wiadomo potrzebe sa kable od swiec zarowych ktorych benzyna nie posiada
- guitarman
- Mały gagatek
- Kontakt:
BEZ PROBLEMU!
Ja tak mam.
Trzeba tylko w tym miejscu zrobić dziurki w ścieżce co powinna być dioda i na górze licznika wstawic 1 rezystor (zobaczysz ktorego brakuje jak porównasz 2 liczniki). Wyciagasz ten rezystor z licznika diesla i wkladasz do tego z benzyny. Jak nie swieci dalej to odwrotnie włóż diodę bo ona działa tylko w 1 strone. I to wszystko. Napisz czy sie udało (-:
Ja tak mam.
Trzeba tylko w tym miejscu zrobić dziurki w ścieżce co powinna być dioda i na górze licznika wstawic 1 rezystor (zobaczysz ktorego brakuje jak porównasz 2 liczniki). Wyciagasz ten rezystor z licznika diesla i wkladasz do tego z benzyny. Jak nie swieci dalej to odwrotnie włóż diodę bo ona działa tylko w 1 strone. I to wszystko. Napisz czy sie udało (-:
GOLF. Connecting People (-:
Aktualnie:
Ford Sierra 1.8 TD GL
Aktualnie:
Ford Sierra 1.8 TD GL