Opadły drzwi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Opadły drzwi
Witam przeglądam to forum i nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie opadły mi drzwi w moim Golfie MK IV wersja 3-drzwiowa gdzie jest regulacja? opadła prawa i lewa strona??Jeżeli gdzieś to było napisane a nie zauważyłem to przepraszam.Dziękuje za odpowiedz.
Ostatnio zmieniony pn lip 21, 2008 13:10 przez jeryk, łącznie zmieniany 1 raz.
Jesli chwycisz za drzwi i probujesz je uniesc to da rade? Jest wyczuwalny luz?
Jesli tak to sprawdz pod gornym zawiasem czy nie odkrecila sie przeciwakretka z dolu (na ośce).
To znany problem. teraz robia inne zawiasy i sie nie odkreca owa przeciwakretka.
Jak juz dlugo jezdzisz z takimi drzwiami to zawias sie wyrobil i nowa przeciwnakretka nic nie da. Trzeba zmienic zawias (ja tak mialem)
Jesli tak to sprawdz pod gornym zawiasem czy nie odkrecila sie przeciwakretka z dolu (na ośce).
To znany problem. teraz robia inne zawiasy i sie nie odkreca owa przeciwakretka.
Jak juz dlugo jezdzisz z takimi drzwiami to zawias sie wyrobil i nowa przeciwnakretka nic nie da. Trzeba zmienic zawias (ja tak mialem)
Ostatnio zmieniony ndz lip 20, 2008 21:31 przez looki8329, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej stracić sekundę z życia, niż życie w ciągu sekundy...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... f5#1941554jeryk pisze:przeglądam to forum i nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie opadły mi drzwi
Wszytsko ok, ale to pod warukiem, ze to tylko opadniecie.looki8329 pisze:jeryk, http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=168021
Jesli opadniecie spowodowane opisanym przeze mnie defektem zawiasu to to nic nie da...
Ale opis sie przyda tez do wymontowania zawiasu w razie jakby byla taka potrzeba
Wydaje mi sie jednak, ze jest malo prawdopodobne by drzwi same opadly.
Ja mam czworo drzwi (7 lat intensywnego uzytkowania) i opadly tylko te w ktorym odkrecila sie przeciwnakretka
Ostatnio zmieniony ndz lip 20, 2008 22:10 przez jarorlit, łącznie zmieniany 1 raz.
Kotroluj te przeciwakretki- ja sprawdzam je przy kazdym przegladzie ktory robie podczas wymiany oleju (lubia sie odkrecac). Gdzies czytalem ze w fabryce przykrecaja je na swiezym jeszcze miekkim lakierze i z tad te problemlooki8329 pisze:jarorlit, ja też mam 5-cio drzwiowy i jak na razie nie mam problemu z żadnymi i mam nadzieję, że nigdy się nie pojawi
Niezle sie nameczylem podczas wymiany tego zawiasu...