Znalazłem przycisk w mieszku drążka biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Znalazłem przycisk w mieszku drążka biegów
Osatnio czyściłem wnętrze golfa 4 i ściągnąłem mieszek drążka zmiany biegów żeby wygrzebać śmietki spod jego obejmy i znalazłem tam mały ukryty guzik:
Najpierw pomyślałem, że to jakieś zabezpieczenie antywłamaniowe, ale auto kupiłem od znajomego z niemiec (to było jego auto kupione w salonie) i wątpie, żeby on go tak zabezpieczył, poza tym naciskanie przycisku nie powoduje żadnych widocznych efektów. Google o tym milczy, więc stwierdziłem że zapytam tu.
-Co to może być?
-Jeśli nie wiecie, jakie macie pomysły na sprawdzenie co to robi?
-Czy też to tam macie i czy w ogóle przycisk zamontowała tam fabryka?
Pozdrawiam.
Najpierw pomyślałem, że to jakieś zabezpieczenie antywłamaniowe, ale auto kupiłem od znajomego z niemiec (to było jego auto kupione w salonie) i wątpie, żeby on go tak zabezpieczył, poza tym naciskanie przycisku nie powoduje żadnych widocznych efektów. Google o tym milczy, więc stwierdziłem że zapytam tu.
-Co to może być?
-Jeśli nie wiecie, jakie macie pomysły na sprawdzenie co to robi?
-Czy też to tam macie i czy w ogóle przycisk zamontowała tam fabryka?
Pozdrawiam.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Sprawdz dokad prowadza przewody. W ten sposob najszybciej rozwiazesz zagadke.
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Ja stawiam na jakieś niefabryczne zabezpieczenie.
Najlepiej sprawdzić gdzie idą kable...jeżeli idą do bezpieczników-przekaźników to powinieneś je zobaczyć gdzieś pod kierownicą
Może jest odłączony. W jednym aucie miałem coś podobnego i urwał mi się przewód w ciężko dostępnym miejscu, z lenistwa pozamieniałem kabelki na przekaźniku i ominąłem zabezpiecznie.sysak pisze:naciskanie przycisku nie powoduje żadnych widocznych efektów
Najlepiej sprawdzić gdzie idą kable...jeżeli idą do bezpieczników-przekaźników to powinieneś je zobaczyć gdzieś pod kierownicą
- Paweł Marek
- V.I.P.
typowy włącznik serwisowy czy też uruchamiający blokadę (zależnie od ustawień) który jest przy każdym dokładanym alarmie. Dowiedz się jaki masz alarm, znajdź instrukcję i poznasz jego funkcję.sysak pisze:znalazłem tam mały ukryty guzik:
Ostatnio zmieniony ndz lip 13, 2008 14:54 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.