Szybko pada akumulator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szybko pada akumulator
Jak w temacie po kilku godzinach bez odpalania auta pada akumulator. Myślałem że to jego wina więc wymieniłem na nowy 72Ah, i po nocy w pod domowym garażu nawet się nie odezwał, w aucie jest zamontowany immobilajzer+ alarm+ centralny zamek pracę tego całego zestawu sygnalizuje mała dioda, ale myślę że ona nie rozładowała takiego akumulatora przez noc, jak kilka dni wcześniej był mniejszy i działał bez problemu. W autku jest radio ale wyłączane zaraz po wyłączeniu silnika żadnych wzmacniaczy itp. nie wiem dla czego tak się dziej skoro wcześniej było ok
Ostatnio zmieniony pn lip 21, 2008 13:03 przez przeemek, łącznie zmieniany 1 raz.
BMW to cud technologii! WV, Audi i cała reszta to badziewie!!!
O nim właśnie też myślałem, ale boję się zę może też być całe uzwojenie alternatora bo też tak miałem w Audi niedawno. Bo przewciesz miał mniejszy i bardzo ładnie działał czy po nocy na podwórku czy w garażu palił odrau i bez problemu , a mam jeszcze jedno pytanie: Czy świece grzeją się za każdym razem bez względu na temperature silnika czy też do momentu kiedy silnik osiągnie odpowiednią temperature
BMW to cud technologii! WV, Audi i cała reszta to badziewie!!!
Re: Szybko pada akumulator
Zmień auto na BMW bo przecież one się nigdy nie psują! Akumulator koniecznie też firmowy BMW!przeemek pisze:BMW to cud technologii! WV, Audi i cała reszta to badziewie!!!
A tak poważnie to miernik w łapki i szukanie obwodu co obciąża akumulator, jeśli przez noc pada to pewnie jest ciągle pobierany prąd nawet ponad 2A.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
W opisie problemu :
A oto wyważona odpowiedź na temat:przeemek pisze:Jak w temacie po kilku godzinach bez odpalania auta pada akumulator. Myślałem że to jego wina więc wymieniłem na nowy 72Ah, i po nocy w pod domowym garażu nawet się nie odezwał
Ludzie czytajcie czasem posta nim coś "mądrego" napiszecie.Jessy pisze:Może akumulator już kończy swój żywot???;>
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
Nad ranem: