[Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- treborrrrrr
- Mały gagatek
- Kontakt:
- ksiadzt
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tak tak jak mówiłem pokombinować wystarczy chcieć
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pn sie 11, 2008 21:12 przez ksiadzt, łącznie zmieniany 1 raz.
W granicach 100 PLN z obrotkiem, 40 bez. moge dac namiar do goscia ktory handluje tylko zegarami Pozdro.[/quote]
Kolego jak mozesz daj namiary, chce kupic zegary z obrotkiem do mk2 1,6TD .pozdrawiam
[ Dodano: 13 Sie 2008 23:42 ]
Ja chce takie zegary! kupie kupie kupie ! niech ktos mi da namiar please
Kolego jak mozesz daj namiary, chce kupic zegary z obrotkiem do mk2 1,6TD .pozdrawiam
[ Dodano: 13 Sie 2008 23:42 ]
Ja chce takie zegary! kupie kupie kupie ! niech ktos mi da namiar please
- koloko
- Ma gadane
- Kontakt:
Jeśli chodzi o obrotomierz do diesla to trzeba cierpliwie szukać, szukać, szukać. Na alledrogo i forum.kochon88 pisze:Ja chce takie zegary! kupie kupie kupie ! niech ktos mi da namiar please
Jeśli chodzi o dodatkowe kontrolki - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=180449
Modyfikacja podświatlania - http://www.blauertacho.de/doc/vw/golf_2 ... tecker.htm
nie chcialem zakladac nowego tematu wiec napisze tutaj.
kupilem obrotomierz Auto Gauge taki wlasnie http://www.allegro.pl/item421783394_obr ... _52mm.html
niby jest tam instrukcja ale niestety nie znam swojego golfa mk2 ('87 1.3 gaźnik) na tyle zeby wiedziec gdzie co i jak. a wiec prosze o pomoc, wyjasnienie gdzie i co mniej wiecej sie znajduje zeby powpinac te kable.
z obrotomierza wychodza 2 wiazki kabli
GRUBE
-pomaranczowy
-czerwony
-czarny
CIENKIE
-czerwony
-zielony
-czarny
tu jest instrukcja ktora dostalem w zestawie
z gory dziekuje za pomoc
kupilem obrotomierz Auto Gauge taki wlasnie http://www.allegro.pl/item421783394_obr ... _52mm.html
niby jest tam instrukcja ale niestety nie znam swojego golfa mk2 ('87 1.3 gaźnik) na tyle zeby wiedziec gdzie co i jak. a wiec prosze o pomoc, wyjasnienie gdzie i co mniej wiecej sie znajduje zeby powpinac te kable.
z obrotomierza wychodza 2 wiazki kabli
GRUBE
-pomaranczowy
-czerwony
-czarny
CIENKIE
-czerwony
-zielony
-czarny
tu jest instrukcja ktora dostalem w zestawie
z gory dziekuje za pomoc
Ostatnio zmieniony czw wrz 04, 2008 18:30 przez kuszu1987, łącznie zmieniany 1 raz.
- FisheR
- ...
- Kontakt:
kuszu1987, jedna wiazka jest do zasilania samego obrotka zeby swiecil 2 wiazke podpinasz pod - cewki mam taki sam obrotek jakby co sluze rada
[ Dodano: 04 Wrz 2008 18:59 ]
wiazka gruba zasilanie
czarny masa,czerwony to 12v z aku,pomaranczowy zalaczenie tzn 12v ze stacyjki lub osobnego przelacznika jak ci pasuje (ja mam z postojowek od wlacznika swiatel)
co do cienkich to juz nie pamietam dokladnie ale 1 to masa 2 podlaczasz do minusa cewki zaplonowej a 3 to 12v...
w razie problemow pisz
[ Dodano: 04 Wrz 2008 18:59 ]
wiazka gruba zasilanie
czarny masa,czerwony to 12v z aku,pomaranczowy zalaczenie tzn 12v ze stacyjki lub osobnego przelacznika jak ci pasuje (ja mam z postojowek od wlacznika swiatel)
co do cienkich to juz nie pamietam dokladnie ale 1 to masa 2 podlaczasz do minusa cewki zaplonowej a 3 to 12v...
w razie problemow pisz
czyli te 12V to jest poprostu plus akumulatora ?
a pod stacyjke (bo wole zeby byl podswietlany bez wlaczanych swiatel tez) to trzeba pod ktorys kabel sie wpiac ? czy jak ? do cewki to do zaplonowej rozumiem. tylko w ktore dokladnie miejsce ?
przepraszam ze zadaje glupie i banalne pytania ale o elektryce (ogolnie) mam takie pojecie jak świnia o niebie jednakoż chce zrobic to sam wedle zasady "chcesz miec pewnosc ze cos jest zrobione dobrze - zrob to sam"
niniejszym prosze o wyrozumiałość dziekuje za wszelka nawet najmniejsza pomoc
a pod stacyjke (bo wole zeby byl podswietlany bez wlaczanych swiatel tez) to trzeba pod ktorys kabel sie wpiac ? czy jak ? do cewki to do zaplonowej rozumiem. tylko w ktore dokladnie miejsce ?
przepraszam ze zadaje glupie i banalne pytania ale o elektryce (ogolnie) mam takie pojecie jak świnia o niebie jednakoż chce zrobic to sam wedle zasady "chcesz miec pewnosc ze cos jest zrobione dobrze - zrob to sam"
niniejszym prosze o wyrozumiałość dziekuje za wszelka nawet najmniejsza pomoc
Ostatnio zmieniony sob wrz 06, 2008 09:47 przez kuszu1987, łącznie zmieniany 2 razy.