Brak reakcji (zaplonu) po przekreceniu kluczyka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

uchalopagos
Nowicjusz
Nowicjusz

Brak reakcji (zaplonu) po przekreceniu kluczyka

Post autor: uchalopagos » wt lip 29, 2008 23:35

Witam Koledzy. Mam pewien problem. Mianowicie tak jak w temacie auto nie reaguje na przekręcenie kluczyka. Generalnie elektryka w aucie działa a problem dotyczy (chyba) tylko stacyjki. Po przekręceniu kluczyka nie zapala sie dioda od akumulatora i oleju i rozrusznik nie kreci. Nie mam pojęcia co to może być. Gdyby ktoś poświecił mi chwilkę byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr lip 30, 2008 00:13 przez uchalopagos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » śr lip 30, 2008 08:50

Prawdopodobnie kostka stacyjki. Bezpieczniki raczej nie, bo skoro piszesz, że rozrusznik nie kręci - a on nie jest na bezpiecznikach, więc raczej nie bezpieczniki. zdejmij dolną obudowę stacyjki, wypnij złączkę od kostki stacyjki i zewrzyj w niej pin z przewodem czerwonym (grubym) i którymś z pozostałych pinów (prawdopodobnie z czarnym przewodem, a jak nie to popróbuj ze wszystkimi) - przy którejś kombiacji powinny zaświecić kontrolki na liczniku. jak nie, to albo coś źle robisz, albo problem nie leży w stacyjce.

- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.

Awatar użytkownika
Byku21
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Byku21 » śr lip 30, 2008 10:32

skoro po przekręceniu kluczyka nic się nie zapala to kostka mogła się rozpiąć albo bezpiecznik......

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”