Witam,
dziś w nocy włamali mi się do auta i wyrwali radio ;/. Na początku próbowali dostać się przez zamek, jednak im się to nie udało, więc wybili szybę.
Muszę zmienić zamek. W sumie to mam centralny, ale nie chce mi się za każdem razem biegac i otwierać od strony pasażera...
Sprawa wygląda tak - centralny działa, widać że ktoś próbował jakimś śrubokrętem otworzyć zamek, nie mogę teraz do niego wsadzić kluczyka, wkładka zamka kręci się dookoła - i tu moje pytanie:
czy muszę zmieniać cały zamek, czy wystarczy że wymienię tylko wkładkę ??
w jaki sposób to mam to zrobić - muszę ściągać całą tapicerkę drzwi ??
gdzie najlepiej dokupić taką wkładkę (ewentualnie zamek ) dodam że auto to Vento 94r , a uszkodzone drzwi to drzwi kierowcy.
przepraszam jeśli był już podobny temat...niestety nie mam zbyt wiele czasu na szukanie, zaraz muszę pojeździć po mieście i wstawić szybę ;/
pozdrawiam
Rozwalony zamek drzwi przednich - co wymienic??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
urwało sie pewnie skrzydełko ktore łączy bembenek z zamkiem
sa 2 rozwiazania kupić klamke tylnych drzwi i załozyc na przód dokładają sterowaie centralem z pilota lub kupić wkładke/bembenek i zawiesc do dopasowania zapadek
aby zdemontowac klamke nalezy zdjac bocxek i odkrecic 1 śrube ale nie za boczkiem tylko tę na drzwiach od strony zamka
sa 2 rozwiazania kupić klamke tylnych drzwi i załozyc na przód dokładają sterowaie centralem z pilota lub kupić wkładke/bembenek i zawiesc do dopasowania zapadek
aby zdemontowac klamke nalezy zdjac bocxek i odkrecic 1 śrube ale nie za boczkiem tylko tę na drzwiach od strony zamka
dzieki za szybką odpowiedź...punkciki poszły
przyjrzałem się temu zamkowi, niestety nie moge do niego nawet wsadzić klucza do konca, obawiam się że cos wiecej tam sie popsuło, bo z tego co widzialem to ten mimisrod jest na samym koncu tego zamka, a tu mi nawet kluczyk do konca nie wchodzi ;/
pozdrawiam
przyjrzałem się temu zamkowi, niestety nie moge do niego nawet wsadzić klucza do konca, obawiam się że cos wiecej tam sie popsuło, bo z tego co widzialem to ten mimisrod jest na samym koncu tego zamka, a tu mi nawet kluczyk do konca nie wchodzi ;/
pozdrawiam
- 18damian18
- Mały gagatek
- Kontakt: