Szyberdach el. otwiera się ale nie zamyka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szyberdach el. otwiera się ale nie zamyka
Witam.
Mam problem z el. szyberdachem w golfie 3,szyber otwiera sie bez problemów ale nie chce sie zamknąć-wcześniej jeszcze sie uchchylal i wracał do pozycji zamknięcia. Po otwarciu go całkiem słychach takie jakby cykanie jesli chce sie go zamknąć,kluczykiem zamyka sie bez oporów czy jakiś trzasków-czy to na 100% wina prowadnicy,jeśli tak jak to sprawdzić czy lewa prawa i jak najszybciej ja wymontowac??
pozdrawiam i proszę o pomoc
Mam problem z el. szyberdachem w golfie 3,szyber otwiera sie bez problemów ale nie chce sie zamknąć-wcześniej jeszcze sie uchchylal i wracał do pozycji zamknięcia. Po otwarciu go całkiem słychach takie jakby cykanie jesli chce sie go zamknąć,kluczykiem zamyka sie bez oporów czy jakiś trzasków-czy to na 100% wina prowadnicy,jeśli tak jak to sprawdzić czy lewa prawa i jak najszybciej ja wymontowac??
pozdrawiam i proszę o pomoc
na bank prowadnica. jest 100 takich tematów na forum <szukajka sie kłania> http://forum.vwgolf.pl/search.php
[ Dodano: Wto Mar 25, 2008 19:32 ]
http://www.google.pl/custom?hl=pl&inlan ... k3&spell=1
[ Dodano: Wto Mar 25, 2008 19:32 ]
http://www.google.pl/custom?hl=pl&inlan ... k3&spell=1
zeby ja wymienic nalezy wyjac podsufitke (uwazaj zeby nie polamac), zaczynajac od demontazu plasikow na slupkach, pozniej masz szyber jak na dloni wykrecasz go rozkladasz na czynniki proste i wymieniasz prowadnice, nieraz mozna kupic w miare tanio caly szyber i wtedy tylko przekladka calego szybra, pamietaj o polaczeniu wyjsc z rynienek do wezykow... po zamontowaniu zrob prowe na wode i czynnosci w kolejnosci odwrotnej, z tego co pamietam wszystkie plastik sa wciskane
gdzies w sieci byla porada jak mozna skleic uszkodzona prowadnice, jak bedzie pomocne to moge poszukac.
gdzies w sieci byla porada jak mozna skleic uszkodzona prowadnice, jak bedzie pomocne to moge poszukac.
Golf 3 1.8 syncro było
Golf 3 1,9TDI był
Volvo V50 2,0D obecnie
Golf 3 1,9TDI był
Volvo V50 2,0D obecnie
Ja mam odwrotnie szyber nie chce sie otwierać ale się zamyka otworzyłem kluczykiem Co to może być ??
Mój Golf III Otmar Alt Art Edition No.0483 viewtopic.php?f=88&t=588607
Stary temat Golf III Otmar Alt viewtopic.php?t=171091
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
pewnie prowadnica a co innego, na pierwszy rzut właśnie sprawdz prowadnice
[ Dodano: 09 Sie 2008 20:23 ]
BoixoNoi, poczytaj sobie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=91084
[ Dodano: 09 Sie 2008 20:23 ]
BoixoNoi, poczytaj sobie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=91084
Czytałem i czytam dalej bo jest dużo na forum o tych szyberdachach ale śmieszne jest to że ja go nie używałem, gdy go ostatnio otwierałem nie było żadnych problemów :/ tak to jest gdy sie czegoś nie używa to też potrafi sie spierd*lić
- Paweł Marek
- V.I.P.
Naciskam przycisk, zaskakuje i sie odcina dziwna sprawa
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jezeli z kluczyka otwiera sie i zamyka poprawnie to raczej nie jest to prowadnica bo wyglada na to ze mechanicznie szyber jest sprawny i problem tkwi raczej w silniczku.A kluczykiem ciezko sie otwiera czy bez oporow?Jak probujesz otworzyc go przyciskiem cos sie dzieje pika, cyka czy nic?
[ Dodano: 09 Sie 2008 20:36 ]
Paweł Marek teraz Ty jestes za szybki dla mnie
[ Dodano: 09 Sie 2008 20:36 ]
Paweł Marek teraz Ty jestes za szybki dla mnie
Było MK3 - obecnie w trakcie poszukiwań następcy...
Jak próbuje otworzyć przyciskiem to cyka otwieram kluczykiem a zamknąć mogę przyciskiem idzie ładnie tylko z otwarciem jest problem tak jakby coś blokowało na początku myślałem że się zastał przez to że był nie używany
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
BoixoNoi wiec cos jest nie tak z silniczkiem.Jesli mechanizm ciezko chodzi to wylacza go o ile dobrze pamietam czujnik przeciazeniowy.Natomiast jesli mechanizm chodzi lekko to moze byc cos z elektronika silnika.Mozna go wyjac i sprobowac przeczyscic.Czasem to pomaga.
[ Dodano: 09 Sie 2008 20:49 ]
Natomiast jezeli mechanizm chodzi ciezko kluczykiem to sprobuj go przesmarowac jakims smarem w sprey'u.
[ Dodano: 09 Sie 2008 20:49 ]
Natomiast jezeli mechanizm chodzi ciezko kluczykiem to sprobuj go przesmarowac jakims smarem w sprey'u.
Było MK3 - obecnie w trakcie poszukiwań następcy...
Dobra jutro będę działać i napisze co dalej z tym fantem a teraz idę coś zjeść dzieki za rady Pozdrawiam
[ Dodano: 10 Sie 2008 16:11 ]
Przed chwilą byłem w samochodzie i szyberdach działa nie wiem o co hosi
[ Dodano: 10 Sie 2008 16:11 ]
Przed chwilą byłem w samochodzie i szyberdach działa nie wiem o co hosi
Witam wszystkich wziolem sie dzis tez za moj szyber bo nudy max. i mam problem taki jak kolega borysGT tylko mi dziala odchylanie a zamykanie i otw. cale nie dziala, myslalem ze to bedzie przelacznik bo tez cyka jak by styku nie bylo ale patrzalem dzis wszystko i jak docisne tostke przy silniczku to dziala bez problemu a gdy puszcze to znow to samo musze zciagnac silniczek rozebrac i zobaczyc luty w srodku bo kable sa ok