Witam, będę obniżać samochód, ze względu na nasze drogi chcę obniżyć przód max -40, tyl -30 na seryjnych amortyzatorach. Mam pytanie które sprężyny są najmniej twarde?? Wiem że twardość spręzyn to pojęcie względnie ale proszę o odpowiedzi doświadczonych kolegów. Chcę zachować chociaż odrobinę komfortu. Dziękuję za ewentualne odpowiedzi i sugestie.
PS. Chętnie kupię spręzyny tak obniżające, może ktoś zna producenta co takie zestway robi??
Które sprężyny najtwardsze??
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Sebas1901
- VW über alles
- Kontakt:
Re: Które sprężyny najtwardsze??
Z tym że pamiętaj że jeżeli obniżysz samochód i sprężyny nie będą wystarczjąco twarde tymbardziej na seryjnym amorach to przy szerszej feldze lub o mniejszym ET w samochodze załadowanym kompletem osób może ci trzeć nadkole opony.Myśle że na seryjnych amorach żadne sprężyny nie będą trzesły aż tak bardzo.pozdro
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=270600][size=167]Mój GOLF CABRIO[/size][/url]
zapraszam:)
zapraszam:)
Re: Które sprężyny najtwardsze??
ale ta firma co podałes nie robi takiego zestawu, proszę o wiecej odpowiedzi dzoświadzczonych kolegów, mam oponki na 7" felgach, ET 35, guma to toyo 195/50
PS. kupię -40/30
PS. kupię -40/30
Ostatnio zmieniony wt sie 12, 2008 21:30 przez jacekdl, łącznie zmieniany 1 raz.