jakie sprężyny?
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- rastamanbass
- Nowicjusz
- Kontakt:
jakie sprężyny?
wymieniłem sprężyny tył(pewnie wcisneli mi od 1.4 lub coś takiego?),odboje piankowe też wymieniłem i jak siądą dwie osoby z tyłu to przy każdym większym dołku błotniki obcierają mi o opony. (jakie dać sprężyny czy z GTI będą pasowały,słyszałem że pasują tylko do wersji 8V i 16V., opony 195/50/15 -mk3 1.8gt. 93r.-
Ostatnio zmieniony ndz sie 17, 2008 12:01 przez rastamanbass, łącznie zmieniany 4 razy.
Warszawa-Gdańsk E7 370km. 2 godz. 40 min.
- rastamanbass
- Nowicjusz
- Kontakt:
przecztyałem że do GTI są 2cm niższe. a mi chodzi by nie siadał przy dzołkach!MarcoVW pisze:no pewnie ze te z GTi pasują , ogolnie to sprezyny sa takie same w kazdym mk3.
Springi sa oznaczone przez kolorowe kropki , ale i tak to nie daje zadnej roznicy . Ostatnio ktos pisal ze ma springi te -20 20jahre a auto i tak stoi jak koza .
Zalóż amorki gozowo-olejowe by tył nie siadał.
czy wystarczy wymienić tylko sprężyny? myślę że z GTI są twardsze i będzie ok?
wymieniałem amorki.....i co znów wydawać kase i kupować nowe.może wystarczy wymienić tylko sprężynki?
- rastamanbass
- Nowicjusz
- Kontakt:
tył to amorki olejowe.a tuleje NOWE!MarcoVW pisze:Tylko sprezyny z GTi 20jahre sa -20mm.
Tak jak pisalem czy wymieniles na amorki gazowo-olejowe ? bo na olejowych bedzie siadal w dol.
Kolejna sprawa jezeli tuleje belki sa wytrzepane to tył tez sie buja znacznie w dół.
CZY JAK WYMIENIĘ SPRĘŻYNY NA GTI BĘDZIE OK?
- rastamanbass
- Nowicjusz
- Kontakt:
[quote="Wajsik"]A ile cm mają te piankowe odbojniki? powinny mieć ok 14 jak dobrze pamiętam,i powiedz jakiej firmy bo to też jest istotne[/quote
odbojniki są na 100%ok!!!!!!
z tego co czytałem na forum, to wina tkwi z sprężynach. na początku kupię gumy usztywniające zawieszenie .jak pomoże to będę musiał poszukać sprężyn (jakieś utwardzane,sportowe)
odbojniki są na 100%ok!!!!!!
z tego co czytałem na forum, to wina tkwi z sprężynach. na początku kupię gumy usztywniające zawieszenie .jak pomoże to będę musiał poszukać sprężyn (jakieś utwardzane,sportowe)
A jak usiądą Ci te dwie osoby to tył siada mocno?
Moim zdaniem sprężyny z tył nie są dedykowane do wersji silnikowych bo silnik masz z przodu i tam to robi różnice,ale tył?
Jeśli masz dokładnie takie i tak założone to możemy wyeliminować ich ewentualną winę:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... d6bbb.html
Moim zdaniem sprężyny z tył nie są dedykowane do wersji silnikowych bo silnik masz z przodu i tam to robi różnice,ale tył?
Jeśli masz dokładnie takie i tak założone to możemy wyeliminować ich ewentualną winę:
- rastamanbass
- Nowicjusz
- Kontakt:
dokładnie takie.montowałem z 3 tygodnie temu.Wajsik pisze:A jak usiądą Ci te dwie osoby to tył siada mocno?
mocno siedzi jak kogoś wiozę na tylniej kanapie.
Ostatnio zmieniony ndz sie 17, 2008 21:26 przez rastamanbass, łącznie zmieniany 1 raz.
szkoda bo to najtańsza opcja była.
Na to jak sie zachowuje auto pod obciążeniem ma wpływ sprężyna i odbojnik.Zostały w takim razie sprężyny bo po gazowych amorach nie spodziewałbym się jakiejś wielkiej poprawy.
Można wsadzić te gumy,ale to nie jest rozwiązanie tylko ominięcie problemu.Możesz reklamować te sprężyny?
Na to jak sie zachowuje auto pod obciążeniem ma wpływ sprężyna i odbojnik.Zostały w takim razie sprężyny bo po gazowych amorach nie spodziewałbym się jakiejś wielkiej poprawy.
Można wsadzić te gumy,ale to nie jest rozwiązanie tylko ominięcie problemu.Możesz reklamować te sprężyny?
- rastamanbass
- Nowicjusz
- Kontakt:
wsadzę gumy i zobaczę, jak będzie git to znaczy że sprężyny trzeba kupić.Wajsik pisze:szkoda bo to najtańsza opcja była.
Czy wsadzisz sprezyny tylne od GTi czy od VR6 to bedzie tak samo.
Amorki gazowo-olejowe i nic nie bedzie osiadać. Amorek o-g dzieki zastosowaniu gazu trzyma poziom tzn gaz wypycha tloczysko do gory, natomiast olejowe idą miekko w dol a ciezko się wyciagają.
A ta fuszerka z gumami usztywniajacymi to tez moze pomoc, bo przy nacisku gdy nastepuje ugiecie sprezyny i zwoje zaczynaja się zblizać ku sobie , wsadzone gumy stawiają opór.
A te sprezyny to kupiles zamienniki ? Jak juz dochodzi do wymiany sprezyn i trzeba kupic zamiennik to tylko Lesjoforos
Amorki gazowo-olejowe i nic nie bedzie osiadać. Amorek o-g dzieki zastosowaniu gazu trzyma poziom tzn gaz wypycha tloczysko do gory, natomiast olejowe idą miekko w dol a ciezko się wyciagają.
A ta fuszerka z gumami usztywniajacymi to tez moze pomoc, bo przy nacisku gdy nastepuje ugiecie sprezyny i zwoje zaczynaja się zblizać ku sobie , wsadzone gumy stawiają opór.
A te sprezyny to kupiles zamienniki ? Jak juz dochodzi do wymiany sprezyn i trzeba kupic zamiennik to tylko Lesjoforos
ja mam sprężyny -40,wcześniej miałem seryjne a amorki mam cały czas olejowe sachsa i moge wozić nawet 3 os z tył i nic nie obciera nawet jak zalicze większą dziuręAmorki gazowo-olejowe i nic nie bedzie osiadać. Amorek o-g dzieki zastosowaniu gazu trzyma poziom tzn gaz wypycha tloczysko do gory, natomiast olejowe idą miekko w dol a ciezko się wyciagają.
[ Dodano: 17 Sie 2008 22:20 ]
Gdzie kupiłeś te sprężyny? może nie od tego auta dostałeś?