Kontrolka od paliwa?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
poswiecilem latarka i rzeczywiscie cos tam widac. a kiedys odkrecalem zegary to jest tam miejsce na kilka zarowek i musze kupic taka i sprawdzic.
[ Dodano: 18 Mar 2008 15:37 ]
kupilem juz zaroweczke do kontrolki wkrecilem bo mam ten licznik co jest fabrycznie juz wskaznik ten swiecacy od paliwa. wkrecilem i nadal nie swieci co moze byc tego przyczyna??? dopiero wchodzi na rezerwe czy ona pozniej sie dopiero zapali?? czy powinna swieciec juz gdy wskazowka wchodzi na czerwone pole???
[ Dodano: 18 Mar 2008 15:37 ]
kupilem juz zaroweczke do kontrolki wkrecilem bo mam ten licznik co jest fabrycznie juz wskaznik ten swiecacy od paliwa. wkrecilem i nadal nie swieci co moze byc tego przyczyna??? dopiero wchodzi na rezerwe czy ona pozniej sie dopiero zapali?? czy powinna swieciec juz gdy wskazowka wchodzi na czerwone pole???
Łukasz
ze SMD to sie domyslilem ale na jakie napiecie? i w ktora strone ja wmontowac? bak mam pusty - wskazowka lezy na 0.sHpAaKu pisze:Dioda smd, ale nic to nie da. Najpierw łatwiej sprawdzic miernikiem czy prąd płynie przez te sciezki jak jest bak pusty, a nie lutować i pozniej sie okaże że i tak pupa.
Kupie felgi 14" 4x100 do mk3
No widzisz. Jeśli jest instalacja poprowadzona od czujnika w baku lub od wskazowki do kontrolki, miernik ci powie gdzie jest plus a gdzie minus. W ten sam sposob dowiesz sie jaki prad sie pojawia w tymmiejscu. Z tego co sie spotkalem w roznych licznikach to czerwone i zielone diodki mialy 2.0V, zolte 1.8V, wiec chyba ze planujesz niebieska wstawic (3.2V) to moze swiecic niezbyt jasno - inne kolory prawie bez znaczenia.
sHpAaKu pisze:No widzisz. Jeśli jest instalacja poprowadzona od czujnika w baku lub od wskazowki do kontrolki, miernik ci powie gdzie jest plus a gdzie minus. W ten sam sposob dowiesz sie jaki prad sie pojawia w tymmiejscu. Z tego co sie spotkalem w roznych licznikach to czerwone i zielone diodki mialy 2.0V, zolte 1.8V, wiec chyba ze planujesz niebieska wstawic (3.2V) to moze swiecic niezbyt jasno - inne kolory prawie bez znaczenia.
a czy z racji braku piktogramu na pasku mozna wstawic zwykla a nie SMD? sa na takie male napiecie?
Kupie felgi 14" 4x100 do mk3