Fahoo pisze:admin gdzie jestes???????
chłopaki robicie OT!! takie dyskusje na PW!norek111 pisze:pamiętasz jak napisałeś (szambo norek)
[ Dodano: 25 Sie 2008 23:13 ]
ja pamiętam
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Fahoo pisze:admin gdzie jestes???????
chłopaki robicie OT!! takie dyskusje na PW!norek111 pisze:pamiętasz jak napisałeś (szambo norek)
[ Dodano: 25 Sie 2008 23:13 ]
ja pamiętam
djgrzesiek pisze:jestem młodym, niedoświadczonym posiadaczem od niedawna gofra 3D 1.6 GTD i troszke mam zamiar go zmodernizować, chamulce mam do kitu i zamaist kupować taki sam zestawu zamienny chcialbym sie zapytac was czy podeszly jakieś większe tarcze z większymi zaciskami lub z wieksza ich ilością z modelu GTI lub 16V ??
na dniach bede mial poszerzane staluweczki "14" przód 7,5 195/40 a tyl 9 195/45 i glebe chce zrobic bo gwincik juz siedzi bo napewno felgi beda mialy wpływ na to jakie moge hamulce na przodze zainstalować
Robiłem identyczną przeróbkę, Girlingi z B3 (plus tarcze na tył, też z B3), będzie pasować.Viking pisze:Przepraszam,że odgrzałem kotleta, ale będę przerabiał uprade hamulców w mk3. Otóż mam gofra 1.6 ABU 1994 z maleńkimi niewentylowanymi tarczami. Kupiłem już zwrotnice z piastami, tarczami wentylowanymi , zaciskami z passata b3 2.0. Czy ktoś już przerabiał taki upgrade ? Czy przegub zewnętrny z golfa będie pasować do piasty z passata ?
Powiedz jeśli możesz - ile Cię to kosztowało? Bo moje heble raczej takie średnie są, więc może też bym się skusił na takie rozwiązanie...Viking pisze:djgrzesiek pisze:jestem młodym, niedoświadczonym posiadaczem od niedawna gofra 3D 1.6 GTD i troszke mam zamiar go zmodernizować, chamulce mam do kitu i zamaist kupować taki sam zestawu zamienny chcialbym sie zapytac was czy podeszly jakieś większe tarcze z większymi zaciskami lub z wieksza ich ilością z modelu GTI lub 16V ??
na dniach bede mial poszerzane staluweczki "14" przód 7,5 195/40 a tyl 9 195/45 i glebe chce zrobic bo gwincik juz siedzi bo napewno felgi beda mialy wpływ na to jakie moge hamulce na przodze zainstalować
Przepraszam,że odgrzałem kotleta, ale będę przerabiał uprade hamulców w mk3. Otóż mam gofra 1.6 ABU 1994 z maleńkimi niewentylowanymi tarczami. Kupiłem już zwrotnice z piastami, tarczami wentylowanymi , zaciskami z passata b3 2.0. Czy ktoś już przerabiał taki upgrade ? Czy przegub zewnętrny z golfa będie pasować do piasty z passata ?
pompa pod serwo spokojnie podejdzie ,z tym ,że wlaściwie sie nie do końca dobrze wypowiedziałem,bowiem oprócz pompy mam serwo także z GTImemekk222 pisze:ciekawe ja tez bym jeszcze zmienil moze pompe ale jaki jest mumer seri z gti czy bedzie pasowala do seryjnego serwa z 16 pn. moze serio bedzie dobry efekt z hamowaniem
niby tak ale szybsze odprowadzenie ciepla z hamulcy to lepsze hamowanie,mniejsza podatnośc na fading,choc na to również ma wpływ stan płynu ,stąd zaleca sie go raz na 2 lata zmienicmemekk222 pisze:co do tarcz wentylowanych nie dadza ci mocniejszego hamulca ja zalozylem je tylko dla tego zeby sie nie grzały .. srednice masz przeciez ta sama tarcza grubsza ale klocki cenkie
Robmot pisze:Robiłem identyczną przeróbkę, Girlingi z B3 (plus tarcze na tył, też z B3), będzie pasować.Viking pisze:Przepraszam,że odgrzałem kotleta, ale będę przerabiał uprade hamulców w mk3. Otóż mam gofra 1.6 ABU 1994 z maleńkimi niewentylowanymi tarczami. Kupiłem już zwrotnice z piastami, tarczami wentylowanymi , zaciskami z passata b3 2.0. Czy ktoś już przerabiał taki upgrade ? Czy przegub zewnętrny z golfa będie pasować do piasty z passata ?
Przydała by się jeszcze pompa ham. Ta do Girlingów ma większą średnicę tłoczka i oczywiście wydajność.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 170 gości