Nie działa wycieraczka tylnej szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie działa wycieraczka tylnej szyby
CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ.OD CZEGO ZACZĄĆ SPRAWDZAĆ.MOŻE KTOŚ MIAŁ TEŻ TAKI PROBLEM
Ostatnio zmieniony pt sty 30, 2009 12:00 przez pico, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: NIE DZIAŁA WYCIERACZKA TYLNIEJ SZYBY
[quote="pico"]CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ.OD CZEGO ZACZĄĆ SPRAWDZAĆ.MOŻE KTOŚ MIAŁ TEŻ TAKI PROBLEM[/quote
Ja mialem dokaldnie tak samo jak Ty, tylko u mnie dodatkowo nie dzialalo tez podgrzewanie tylniej szyby. Okazaalo sie, ze poprzecieraly sie przewody w tym guowym wezyku co to idzie do klapy
Pozdr
Mathi
Ja mialem dokaldnie tak samo jak Ty, tylko u mnie dodatkowo nie dzialalo tez podgrzewanie tylniej szyby. Okazaalo sie, ze poprzecieraly sie przewody w tym guowym wezyku co to idzie do klapy
Pozdr
Mathi
Pozdrawiam,
Mathi
:satan: Golf II 1,6 BoStOn, Automat :okej:
Golf III, 1,9 TDi, Automat - juz nieaktualne - koszt samochodu 10000, koszt naprawy 5000 - oddałem auto do miłych Panów w komisie z podziękowaniem, ze mi taki zlom sprzedali
Mathi
:satan: Golf II 1,6 BoStOn, Automat :okej:
Golf III, 1,9 TDi, Automat - juz nieaktualne - koszt samochodu 10000, koszt naprawy 5000 - oddałem auto do miłych Panów w komisie z podziękowaniem, ze mi taki zlom sprzedali
Jeden z tych plusów to wycieraczka, drugi to spryskiwacz. Jeżeli zewrzesz plus od wycieraczek z minusem i silniczek działa, tak jak napisałeś, to pozostaje manetka (nie zwiera). Zastanawia mnie ciągła praca silniczka. Czy przypadkiem nie będzie to od zwarcia na przekaźniku? Silnik powinien działać z przerwami.pico pisze:OGRZAWANIE SZYBY DZIAŁA.PO NACISNIĘCIU MANETKI DZIAŁA TEŻ SPRYSKIWACZ
Sprawdź poza tym kable w tej gumowej osłonie jak radzi Mathi - tam najczęściej się one łamią lub przecierają i mogą robić zwarcie
Poszukam jeszcze i podeślę wieczorkiem fotę ze schematem elektrycznym
pozdr
- r5badkiller
- Mały gagatek
- Kontakt:
Sluchaj jest kilka rzeczy co moze byc :
1) zatarty silnik.... jezeli prad dochodzi...
2) przekaznik od wycieraczki...jesli prad nie dochodzi
3) menatka jestesli ...prad nie dochodzi...
4)zasniedziale styki przy silniczku. jest prad dochodzi ..a wycieraczka jest jnie zatarta
5)kable moge byc zerwane w tej gumie co znajduje msie miedzy karoseria a klapa (jezeli prad jest w bagazniku a na klapie niema
6) sprawdz tez za puszka bezpiecznikowa czy czasem kabel nie wylecial od przkaznika(ja takmialem)
[ Dodano: Wto Lis 08, 2005 23:14 ]
jezeli przytrzymasz dluzej manetke i spryskiwacz psiknie to wycieraczka powinna sie zatrzymac po chwile na stale
a jezeli raz krotka nacisniecz bedzie wlaczona caly czas w funkci czasowejk wylanczasz ja poprzez nacisniecie jeszcze raz manetki (ktotko)
1) zatarty silnik.... jezeli prad dochodzi...
2) przekaznik od wycieraczki...jesli prad nie dochodzi
3) menatka jestesli ...prad nie dochodzi...
4)zasniedziale styki przy silniczku. jest prad dochodzi ..a wycieraczka jest jnie zatarta
5)kable moge byc zerwane w tej gumie co znajduje msie miedzy karoseria a klapa (jezeli prad jest w bagazniku a na klapie niema
6) sprawdz tez za puszka bezpiecznikowa czy czasem kabel nie wylecial od przkaznika(ja takmialem)
[ Dodano: Wto Lis 08, 2005 23:14 ]
tak gazdy golf tak maTjac pisze:Podłącze się z pytaniem nt tylnej wycieraczki. Czy u was też od razu włącza się spryskiwacz tylnej szyby czy po jakimś krótkim przytrzymaniu manetki?
jezeli przytrzymasz dluzej manetke i spryskiwacz psiknie to wycieraczka powinna sie zatrzymac po chwile na stale
a jezeli raz krotka nacisniecz bedzie wlaczona caly czas w funkci czasowejk wylanczasz ja poprzez nacisniecie jeszcze raz manetki (ktotko)