Dobrze ze mnie nie bylo bo chyba bym go spalil.
evolution pisze:jak dla mnie przyczyna jest niedostateczne smarowanie, lub niedokladne spasowanie zebow( sam osobiscie mialem kiedys ze po zlozeniu trzebabylo uzyc wiekszej sily do przekrecenia walkiem i sie zmielilo po 1,5 kkm) w kazdym razie przy kreceniu wysoko w moim tez zaczely wystepowac slady zuzycia zebow, zrobilem jeden otwor do smarowania, ktory sikal olejem wprost na zebatke..
toffic pisze:a walek pośredni i zębatka jest z jednego kompletu?? P.S. natryski jak w 1.8 16V co to za blok?? bo średnice ma większą niż 81
Walek i zebatka z kompletu, tylko zebatka zostala zalozona do gory nogami, ot co. Tloki 81mmm, blok JB czyli 1.5 z mkI na gazniku, miejsca pod natryski wyfrezowane.
pawel23sruba pisze:ja nie będę wpadał w zachwyty bo mi pompka niewytrzyma....po prostu mody że aż słów brak
Modow kupa a samochod nie jezdzi, moze jak bysmy sie przykladali wiecej do roboty tak jak na poczatku to by cos z tego bylo. Ale prawda jest taka ze ja olewam juz ten projekt bo idzie jak barka z weglem pod prad, ciagle cos sie psuje i mam go powoli dosc. Wojtek mowi ze zacznie wierzyc w przesady a dokladniej w ducha zony wlasciciela budynku w ktorym ma warsztat. Aspekt finansowy tez daje po kosciach. Poza tym obmyslam nowy inny projekt, ostatni w mojej "karierze"