Problem z niedziałającymi kierunkowskazami.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z niedziałającymi kierunkowskazami.
Witam, wczoraj rozebrałem manetki od kierunków i od wycieraczek, ponieważ manetka od wycieraczek mi się ułamała, kupiłem nową wszystko zamontowałem, kostki wpiełem. No i jest problem bo teraz nagle przestaly działać kierunkowskazy, przekręcam stacyjke i nic ani lewy kierunek ani prawy. Światła długie działają i też działa to że jak dam kierunek bez włączonego zapłonu zaświeci mi się śwwiatło, Awaryjne też działają co może być nie tak ?? Czyżby spalony bezpiecznik ?? Jeśli tak to który ??
[img]http://images49.fotosik.pl/176/3f87b803b0da2cd7.jpg[/img]
MK3 1.9TDI i mkniesz jak strzała
MK3 1.9TDI i mkniesz jak strzała
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Często też powodem takiego stanu jest nie do końca wciśnięta złączka w manetce
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Siemka chłopaki też mam problem z kierunkowskazem, ale konkretnie przednim prawym. Zaczęło się od tego, że raz na jakiś czas zaczęło szybciej migać. Teraz ciągle szybko miga i nie świeci się ww. żarówka, mimo iż nie jest przepalona, wrzucałem też tam inną i przeczyściłem styki w gieździe żarówki i nic, niekiedy też (choć b. rzadko) w ogóle nie załącza mi się prawa strona kierunkowskazów. Od czego powinienem zacząć ?
No własnie u mnie ta kostka się upaliłaZico63b pisze:Należy próbować wyjąć i włożyć ponownie każdą kostkę do lamp tylnych, szczególnie lewej bo przez lewą idzie zasilanie do prawej też (to dla łatwiejszego montażu haka).
i powiedziano mi że trzeba teraz wymienić całą elektrykę (+podłączenie obok haku) co jest droższą opcją i że cena... 400-500 zł
Czy ta cena jest normalna, rozumiem robociznę, ale czy częsci są aż tak drogie ?
Jestem cokolwiek załamana.