przełącznik sterowania szyb
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
przełącznik sterowania szyb
Witam serdecznie all,
jeśli już była taka sama sprawa to z góry sorki za zaśmiecanie.....
Posiadam MK4 2000r z takim właśnie przełącznikiem:
Przełącznik ten jest uszkodzony i nie mogę znaleźć sklepu w którym go kupię... Wszyscy mówią że to nie od Golfa a ja jestem pierwszym właścicielem i mam GO od nowości i na 100% nikt nigdy nie majstrował przy elektryce...
Pozdro all
jeśli już była taka sama sprawa to z góry sorki za zaśmiecanie.....
Posiadam MK4 2000r z takim właśnie przełącznikiem:
Przełącznik ten jest uszkodzony i nie mogę znaleźć sklepu w którym go kupię... Wszyscy mówią że to nie od Golfa a ja jestem pierwszym właścicielem i mam GO od nowości i na 100% nikt nigdy nie majstrował przy elektryce...
Pozdro all
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
Dzięki za szybkie info ale jak się przyjrzysz od wewnątrz to zobaczysz że jest inna "kostka"wojtas4589 pisze:http://www.allegro.pl/item424744480_vw_ ... _szyb.html
Pozdro all
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
Jest to samochód kupiony w salonie przeze mnie - nigdy nie był rozbity czyli nic nie było wymieniane/zamieniane.wojtas4589 pisze:zauwasz że takie przełączniki jak Ty masz stosowane były w mk3
czy napewno masz go od samego początku, bo ja jeszcze mk4 z takimi przełącznikami nie widziałem
Ja również nie spotkałem jeszcze takiego włącznika w MK4 a jednak....
Od wewnątrz tego przełącznika jest wyjście na dwie kostki - każda po 6 pinów.
Pozdro all
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
W MK4 kupowanych w polskich salonach z dokładanymi elektrycznymi szybami były właśnie takie przełączniki.lolo_golf pisze:Dokładnie. W mk4 raczej nie było takich przełączników tylko w golfie 3 i pasku b4. Pokaz foto jak to masz zrobione bo az jestem ciekawy...
Salon żeby się nie bujać ze zmianą tapicerki drzwi kierowcy leciał po jak najniższych kosztach. Wywalali ręczne podnośniki, a w miejscu dziur po korbkach zakładali taka mini konsolkę, w której montowali przełączniki od Golfa 3/Passata B4.
Przy poszukiwaniach pytaj o przełącznik właśnie do MK3 lub passka B4.alias_k pisze:Przełącznik ten jest uszkodzony i nie mogę znaleźć sklepu w którym go kupię... Wszyscy mówią że to nie od Golfa a ja jestem pierwszym właścicielem i mam GO od nowości i na 100% nikt nigdy nie majstrował przy elektryce...
A wygląda to mniej więcej tak:
No a żeby nie było, że się tylko wymądrzam to numer tego przełącznika to: 1H0 959 855
Z tym, że na Twoim miejscu zanim kupisz nowy to może spróbuj rozebrać ten i przeczyścić styki. Miałem tak w Passacie B4. W pewnym momencie przestał działać. Rozebrałem, oczyściłem styki i było wszystko oki. Tylko przy rozkładaniu delikatnie i pamiętaj co gdzie było, bo jest tam kilka drobnych elementów
Ostatnio zmieniony czw wrz 04, 2008 16:42 przez Kamel, łącznie zmieniany 2 razy.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .