Golf III GTI 2E kilka spraw
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf III GTI 2E kilka spraw
Witam:)
prawdopodobnie jutro zakupie gti 94` z silnikiem 2E. Egzemplarz w dobrym stanie bez rdzy.Pytanie mam o zawieszenie.Czy ktoś dysponuje moze fotkami takiego gti z całkowicie seryjnym zawieszeniem?Wydaje mi sie ze ten ma przód bardzo wysoko i chyba było coś tam grzebane .Pozatym osiągi.W ile przyśpiesza takie auto do 100? w 11 sek?Troche sie rozczarowałem ,wcześniej miałem okazje pojezdzić astrą gsi 2.0 8V.
prawdopodobnie jutro zakupie gti 94` z silnikiem 2E. Egzemplarz w dobrym stanie bez rdzy.Pytanie mam o zawieszenie.Czy ktoś dysponuje moze fotkami takiego gti z całkowicie seryjnym zawieszeniem?Wydaje mi sie ze ten ma przód bardzo wysoko i chyba było coś tam grzebane .Pozatym osiągi.W ile przyśpiesza takie auto do 100? w 11 sek?Troche sie rozczarowałem ,wcześniej miałem okazje pojezdzić astrą gsi 2.0 8V.
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja mam seryjne zwieszenie ale nie mam fotek tylko ta nizej.mialem kiedys kadetta GSI i tez lepiej przyspieszal niz GTI
Ostatnio zmieniony śr lis 09, 2005 20:52 przez piotr1979, łącznie zmieniany 1 raz.
passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r
- Paweł Marek
- V.I.P.
Mogę podpowiedzieć co do tylnego zawieszenia, że w GTI amorki są krotsze o 2-3 cm niż w słabszych wersjach. Właśnie niedawno się "machnąłem", kupiłem zwykłe amorki i po założeniu tył autka poszedł w górę, niezbyt ładnie to wyglada.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
cóż trzeba bedzie sie za jakimś wałkiem rozejrzeć jak go kupie.
Cały czas mysle o tych osiągach i stwierdziłem ze chodzi nawet chyba gorzej niż mojego kolegi audi B4 ABK 115 km którym bardzo czesto jezdze ( jest na wtrysku lpg) Wydaje mi sie ze audi jest ok 100 kg ciezsze(1230) a silnik chyba bliżniaczy o ile nie taki sam.
Cały czas mysle o tych osiągach i stwierdziłem ze chodzi nawet chyba gorzej niż mojego kolegi audi B4 ABK 115 km którym bardzo czesto jezdze ( jest na wtrysku lpg) Wydaje mi sie ze audi jest ok 100 kg ciezsze(1230) a silnik chyba bliżniaczy o ile nie taki sam.
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
różne źródła podają dla gti przyspieszenie 10,1-10,7.....owszem nie jest to rewelacja, ale za to elastyczność jest bardzo dobra.....
może i astra czy kadett są szybsze....ale porównanie jakości wykonania tak jak napisałeś wychodzi z dużym plusem dla golfa
może i astra czy kadett są szybsze....ale porównanie jakości wykonania tak jak napisałeś wychodzi z dużym plusem dla golfa
vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,
tak wykonany jest lepiej, jak mało 8V to poszukaj 16 V. pozatym z GSI bedziesz musiał co rok do lakiernika uderzac.... a np. deska rozdzielcza w GSI jest obrzydliwa...kubazak pisze:Jednak moje przypuszczenie co do osiągów było uzasadnione.Nie wiem z czego bierze się to 100 kg rożnicy.Astra wazy niecałe 1100 .Choć mam wrażenie ze golf jest wiele lepiej wykonany i lepiej znosi upływ czasu..