Montaż komputera FIS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- damianp
- Bora Power
- Kontakt:
.
Dzis bede podłączał sie pod Vaga, jak poznam że błędnie wpisane jest kodowanie licznika, i jak to zmienic?Czy jest możliwe że po wpisaniu błędnego kodowania nie działa komputer? nie pokazuje mi żadnych funkcji mimo że jak pisalem wcześniej na manetce mam przyciski?
Czy moze znasz kogoś z Warszawy i okolic kto tym się zajmuje?
Czy moze znasz kogoś z Warszawy i okolic kto tym się zajmuje?
Witam, kupiłem licznik z passata b5 919 pełny fis:) Po małych przeróbkach wsadziłem go w oryginalną obudowę licznika polo 6n - bo do takiego auta go montuje. Elsa mówi, że piny w niebieskiej kostce passata to to samo co polo. W sumie mogę już go podłączyć 1:1 tyle, że na zielonej kostce, której ja nie mam występują m.in.:
przełączanie i reset funkcji - to rozwiązałem manetką z lupo 3L
temp zewnętrzna i poziom płynu spryskiwaczy - też nie problem, kwestia czujników.
Natomiast pin 32 w zielonej kostce to sygnał spalania. Jakiś pomysł skąd go mogę w polo wytrzasnąć?
A tak wygląda mój rarytas
przełączanie i reset funkcji - to rozwiązałem manetką z lupo 3L
temp zewnętrzna i poziom płynu spryskiwaczy - też nie problem, kwestia czujników.
Natomiast pin 32 w zielonej kostce to sygnał spalania. Jakiś pomysł skąd go mogę w polo wytrzasnąć?
A tak wygląda mój rarytas
pewnie - z komputera silnika jesli tylko nie masz na gaźnikuOlito pisze:Jakiś pomysł skąd go mogę w polo wytrzasnąć?
[ Dodano: Pon Wrz 08, 2008 6:16 pm ]
damianp, może inaczej - wydłub licznik - dostań się do wtyczki niebieskiej - jeśli brak kabelków w pinach 23, 24 i 25 to wiadomo czemu nie działa
potem VAG i odczyt kodowania licznika (17) - podaj jaki jest kodowanie + kod licznika (numer)
Podpiąłem zegary na razie bez żadnego kombinowania. Wszystkie kontrolki ładnie pogasły oprócz immo ale to oczywiste. Natomiast chyba jest różnica w jednym pinie, zaciągnięcie ręcznego powoduje komunikat braku płynu hamulcowego.
A tak wyglądają w nocy:
cinek2004, ja kupiłem od babki co miała jednego passata na części.
A tak wyglądają w nocy:
cinek2004, ja kupiłem od babki co miała jednego passata na części.
po prostu przepiałem sygnał idący na ten pin w prawidłowe miejsce w zielonej kostce no ale to dotyczy polo.greg pisze:w jaki sposób?
[ Dodano: 09 Wrz 2008 15:37 ]
A opracował już ktoś sposób na gasnące linie na wyświetlaczu? Mam taką jedną co czasem gaśnie. W internecie jest pełno ofert naprawy tego ale ceny są zaporowe i podejrzewam, ze trochę naginane - tak jaki kiedyś zmiana przebiegu licznika. Nigdzie nikt wprost nie mówi jaka to jest technika, ale wszędzie piszą, że naprawa robiona jest na poczekaniu.