Historia mojego VW Golfa II 16v (nowa 1 strona :) )
Moderator: G0 Karcio
kolego sprawdz czy pompa olejowa jest sprawna. Ja miałem podobny problem z tym brzęczykiem. Wymieniałem chyba ze 4-czujniki i nic z tego nie było, nadal brzęczał. Zmieniłem pompę olejową-problem znił(w mk2 1,3 cl). Zacznij od tańszej naprawy,niż masz płacić takie sumy. DUŻO czasu pośwęciłeś i kasy.
gero30
hehe spokojnie..pompę mam już z 9a.gero30 pisze:kolego sprawdz czy pompa olejowa jest sprawna. Ja miałem podobny problem z tym brzęczykiem. Wymieniałem chyba ze 4-czujniki i nic z tego nie było, nadal brzęczał. Zmieniłem pompę olejową-problem znił(w mk2 1,3 cl). Zacznij od tańszej naprawy,niż masz płacić takie sumy. DUŻO czasu pośwęciłeś i kasy.
Teraz mam inny problem... Od 2 tygodni szukam pompy 22mm (jak w mk3, audi b3, mk2 gti) i za nic nie mogę sfinalizować transakcji. Nie wiem jak to możliwe że na 20 aukcji na allegro tylko jedna osoba raczyła mi odpowiedzieć na maila, ja nie wiem po co ludzie biorę się za np. allegro skoro nie potrafią odpisać na głupiego maila..
*****...
A przez to nie mogę zrobić swapa hampli bo nie będę potem 2 razy odkręcał kół i odpowietrzał układu...
totalna lipa
-
-
-
-
-
-
-
Wrzucam tu kilka fot tego co ostatnio zrobiłem/robię, czyli:
Zakupiłem tarcze 280mm, klocki EBC Green Stuff, zwrotnice z passata (z czego jedna do naprawy) oraz zaciski z jarzmami z g60 Girling 54.
Zaciski i jarzma odrdzewiłem i maluję na czerwono. Zwrotnice pomaluję na czarno i dopiero po zdjęciu starej będę mógł naprawić tę rozklekotaną ;/
Dodatkowo zmieniłem w aucie świece na Beru UXF 56. Bo stare były zakopcone, ale przede wszystkim o nieznanym przebiegu i stanie (kupione razem z silnikiem)
No i na koniec coś przyjemnego dla ucha czyli subwoofer plus skrzynka samoróba na wzmacniacz i sub. Wszystko gra miodnie bo wzmak ma jakieś tam filtry którymi można w miarę sensownie sterować częstotliwościami jakimi ma grać.
Sub to oczywiście Intertechnik mds- 08. Gra to bardzo przyzwoicie a przede wszystkim mało co wydobywa się na zewnątrz auta więc nie ma wioski.
to tyle....
Ostatnio zmieniony sob lut 14, 2009 14:06 przez tirsone, łącznie zmieniany 2 razy.
a niepatrzyles ile kosztuje nowa pompa bo moze sie okazac ze 100 zl a ty szukasz na alegro
bo serwo zostawiasz swoje czy tez zmieniasz
przy twoim silniczku trzeba juz takie hamulce bo bezpieczenstwo na 1 miejscu tez takie do siebie zalozylem z tym ze klocki ferrodo ds no i teraz kapletuje tarcze na tyl
bo serwo zostawiasz swoje czy tez zmieniasz
przy twoim silniczku trzeba juz takie hamulce bo bezpieczenstwo na 1 miejscu tez takie do siebie zalozylem z tym ze klocki ferrodo ds no i teraz kapletuje tarcze na tyl
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
heh..pominąłem ten aspekt. Tylko z tego co teraz czytam robi się to żeby uniknąć ryzyka zwarcia... a ja mam aku w bagazniku i nie bardzo mogę sobie wyobrazić że gdzieś mi się to zwarcie zrobi ...bo kable zasilające mają po niecałym metrze...Ostry! pisze:Ładnie ładnie - jedno ale bezpiecznik od wzmaka daje się jak najbliżej aku
okatirsone, z tego co pamietam to zaprzal kiedys wystawial pompe 22mm z serwem - zapytaj moze jeszcze ma
w IC najtańsza 180 zeta...golfiarz1 pisze:a niepatrzyles ile kosztuje nowa pompa bo moze sie okazac ze 100 zl a ty szukasz na alegro
bez różnicy moze zostac mogę zmienić..byleby tanio wyszłogolfiarz1 pisze:bo serwo zostawiasz swoje czy tez zmieniasz
tez myslałem o tarczach na tył ale musiałbym poszukac u siebie w okolicy bo inna forma zakupu odpada.przy twoim silniczku trzeba juz takie hamulce bo bezpieczenstwo na 1 miejscu tez takie do siebie zalozylem z tym ze klocki ferrodo ds no i teraz kapletuje tarcze na tyl
ja znalazlem pompy haamulcowe 22 od 103 do 270 zalezy od producenta a tak jak ja mam 25% rabatu na firme to mozna kupic juz dobrej firmy za 100
co do tylnych hamulcow tarczowych to u mnie jest gorszy problem ja ma syncro i tam ida inne ale znalazlem od vr syncro i czekam na dostawe jak bym mial belke jak w w zwyklych to bym zamienil belke od zony autka
co do tylnych hamulcow tarczowych to u mnie jest gorszy problem ja ma syncro i tam ida inne ale znalazlem od vr syncro i czekam na dostawe jak bym mial belke jak w w zwyklych to bym zamienil belke od zony autka
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
Nowka pompa 22mm w IC po znizkach jest w cenie 150zl, pompa 25,4mm po 200zl
Golf 2 1.6D - sama frajda, Golf 1.8GL AAM - niezawodny
Passat B5 1.9 AHH 0.216 GT1749V/VA ECU 012AH
Corrado G60+ 205Ps 267Nm
A4 B6 1.9 TDi Avant Quattro x2
A8 D3 4.2 TDi BVN Quattro
Passat B5 1.9 AHH 0.216 GT1749V/VA ECU 012AH
Corrado G60+ 205Ps 267Nm
A4 B6 1.9 TDi Avant Quattro x2
A8 D3 4.2 TDi BVN Quattro
tirsone, poczytałem sobie twoją historię i szczęka mi opadła!! Podziwiam Cie za to że jesteś taki wytrwały szczerze mówiąc osobiście prędzej oddałbym na żyletki niż to skończył. sporo kasy Cie to kosztowało chyba kupiłbym inne za tą kase. Widać że jesteś wiernym fanem tej marki!!!!! Pozdrawiam i życzę dalszej wytrwałości w modach
Dzięki chłopaki za słowa otuchy.
Obecnie jestem trochę przeziębiony ale jak zdrowie pozwoli to w weekend auto w końcu doczeka się nowych hamulcy z g60. Pompa 22mm i serwo z gti już są. A ostatnio wymieniłem regulator napięcia w alternatorze z 14 V na 14,5 V.
i takie tam szmery bajery...
pozdros amigos
Obecnie jestem trochę przeziębiony ale jak zdrowie pozwoli to w weekend auto w końcu doczeka się nowych hamulcy z g60. Pompa 22mm i serwo z gti już są. A ostatnio wymieniłem regulator napięcia w alternatorze z 14 V na 14,5 V.
i takie tam szmery bajery...
pozdros amigos
Ostatnio zmieniony sob lut 14, 2009 14:08 przez tirsone, łącznie zmieniany 1 raz.