Montaż komputera FIS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Poszło mile ładnie zamieniły się na km i na wyświetlaczu krzyczy tylko o immo - zostały błędy:
01176 - Key
01177 - Engine Control Unit
01321 - Control Module for Airbags
pierwszy pewnie od immo drugi??? a trzeci poduszka - jutro w pracy doczytam w tym wątku o jej zgaszeniu
Wielkie dzięki za pomoc - jutro po pracy będę walczył dalej
01176 - Key
01177 - Engine Control Unit
pierwszy pewnie od immo drugi??? a trzeci poduszka - jutro w pracy doczytam w tym wątku o jej zgaszeniu
Wielkie dzięki za pomoc - jutro po pracy będę walczył dalej
Biorę się za zgaszenie poduszki - zegar mam na stole i powoli go rozkręcam, do tylnej części mam już dostęp - teraz pytanie jak zdjąć tarcze zegarów - widzę z tyłu że trzeba rozgiąć blaszki oraz wypiąć z białych zaczepów - a z przodu co ze wskazówkami - trzeba je zdejmować? trzeba coś zaznaczać w jakim położeniu były? Na co jeszcze zwrócić uwagę przy rozkręcaniu?
Ok licznik rozebrany - na fotce zaznaczone diody od poduszki i od hamulca ręcznego, i teraz o ile dobrze zrozumiałem diodę z prawej strony od klocków wylutować i w jej miejsce wstawić kabelki które ciągniemy w miejsce diody od poduszki, diodę od poduszki również odlutowywujemy od płyty a następnie do niej dolutowywujemy pociągnięte 2 kabeli od hamulca? A samo zamienienie sygnału od poduszki to już w kostce do zegarów piny trzeba przepiąć?
niebieska kostka pin 6 - to airbagkorfanty pisze:i w której kostce i jakie piny zamienić miejscami (poduszka/hamulec)
zielona kostka pin 7 - zużycie klocków hamulcowych
[ Dodano: Pią Wrz 26, 2008 8:50 am ]
ASO - cena będzie ze 300złKUPIE czerwony przewód turbiny ARL na szybkozłączkę nr OE 1J0 145 822E
Jeszcze zapytam od razu żeby wam już wieczorem głowy nie zawracać przy piątkugreg pisze:niebieska kostka pin 6 - to airbagkorfanty pisze:i w której kostce i jakie piny zamienić miejscami (poduszka/hamulec)
zielona kostka pin 7 - zużycie klocków hamulcowych
1 - pin wystarczy tylko przełożyć od poduchy od klocków mogę wypiąć i zaizolować?
2- potem immo wg opisu:
3- przekodowanie licznika 01102 - podpięcie manetki i sprawdzenie jak wszystko działawłącz VAG - przejdź do zegarów czyli 17
potem naciśnij 11 - login - wpis numer immo co ci napisałem na naklejce na zegarach - tylko przed 4 cyfrowym numerem wstaw 0, potem przejdź do 10 -adaptacja - w górnej kratce wpisz 21 w dolnej 0 - obok naciśnij test a potem save, potem w dolnej kratce wpisz 1 naciśnij test a potem save
P.S. Gdzieś czytałem że w liczniku jest nr nadwozia auta - czy w tych nowych zegarach też go trzeba wpisać?
Ostatnio zmieniony pt wrz 26, 2008 11:44 przez korfanty, łącznie zmieniany 1 raz.
Licznik założony ale na kodowaniu z czujnikiem klocków 01102 poduszka świeci, po przekodowaniu na 02102 gaśnie ale błąd jest cały czas
czy coś skopałem czy tak już zostawić?
Na początku się walnąłem zamiast diodę poduszki podpiąć pod zużycie klocków podpiąłem pod hamulec ręczny - dopiero potem zauważyłem że kontrolka od zużycia klocków jest w tym liczniku po środku w górnym rzędzie nad fisem - zasugerowałem się fotką umieszczoną przez rakczek
Już dziś nie zdążyłem podpiąć manetki jutro się z nią pobawię - dodam że we wtyczce niebieskiej jest kpl przewodów podpiętych oprócz pinu 15 natomiast we wtyczce zielonej obecnie są podpięte piny nr 2, 5, 6, 11, 13, 14, 17, 19, 20, 26, 30 no i oczywiście po dzisiejszej modyfikacji z niebieskiej wtyczki pin 6 a powędrował do zielonej w pin 7.
czy coś skopałem czy tak już zostawić?
Na początku się walnąłem zamiast diodę poduszki podpiąć pod zużycie klocków podpiąłem pod hamulec ręczny - dopiero potem zauważyłem że kontrolka od zużycia klocków jest w tym liczniku po środku w górnym rzędzie nad fisem - zasugerowałem się fotką umieszczoną przez rakczek
Już dziś nie zdążyłem podpiąć manetki jutro się z nią pobawię - dodam że we wtyczce niebieskiej jest kpl przewodów podpiętych oprócz pinu 15 natomiast we wtyczce zielonej obecnie są podpięte piny nr 2, 5, 6, 11, 13, 14, 17, 19, 20, 26, 30 no i oczywiście po dzisiejszej modyfikacji z niebieskiej wtyczki pin 6 a powędrował do zielonej w pin 7.
a jakże - jesteś szczęśliwcem z CANB_U_A pisze:Chcialbym sie dowiedziec czy to mozliwe?
allegro, ebay, szrotB_U_A pisze:i gdzie moge kupic takie zegary.
[ Dodano: Pon Wrz 29, 2008 7:16 pm ]
przykłąd http://cgi.ebay.de/GOLF-4-TACHO-R32-FUL ... =72%3A1229
Ostatnio zmieniony pn wrz 29, 2008 19:18 przez greg, łącznie zmieniany 1 raz.
[ Dodano: Pon Wrz 29, 2008 7:16 pm ]
przykłąd http://cgi.ebay.de/GOLF-4-TACHO-R32-FUL ... =72%3A1229[/quote]
To super, ale ten przyklad co podales to immo3 a ja mam immo2, wiec bedzie problem.(chyba jezeli sie nie myle).
przykłąd http://cgi.ebay.de/GOLF-4-TACHO-R32-FUL ... =72%3A1229[/quote]
To super, ale ten przyklad co podales to immo3 a ja mam immo2, wiec bedzie problem.(chyba jezeli sie nie myle).