szarpie ABF pomocy!!!!
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
szarpie ABF pomocy!!!!
witam
Mam seata toledo 2.0 16V (abf) i szarpie 2500rpm-3000rpm oraz smierdzi z wydechu prosze o pomoc
Mam seata toledo 2.0 16V (abf) i szarpie 2500rpm-3000rpm oraz smierdzi z wydechu prosze o pomoc
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
odpowiedz jak wiele innych, najpierw kolego wykonaj diagnostyke. w innym przypadku bedziemy czytac co chwile wymienilem to.to.to sprawdzilem niby ok a nie dziala
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
evolution pisze:w innym przypadku bedziemy czytac co chwile wymienilem to.to.to sprawdzilem niby ok a nie dziala
evolution zero sensu w twojej odpowiedzi jak nie masz zamiaru koledze pomóc poradą lub podpowiedzią.... to przynajmniej nie odsyłaj go do mechanika bo to mógł by zrobić i bez forum!!!!
beskid pisze:witam
kolego sprawdź czy masz szczelny dolot zachowania tego są takie jak opisujesz może ciągnąć lewe powietrze
lub: czy przewody nie przebijają,,
i aparat zapłonowy kopółke i palec jak nie pomoże
to następne na liście są : za bogata mieszanka
rozrząd.
powodzenia
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
chlopie ty zyjesz w erze kowala i konia.. teraz sie auto podpina do kompa, wzglednie oscyloskopow i analizatorow, poswieca mu do godziny i auto jezdzi a jakbys i ty i drugi pan pytajacy o porade poczytal forum o szarpiacym abf (ktorych to tematow jest juz na peczki) wiedzialbys ze nic z tych rzeczy ktore radzono na forum nie spowodowalo w zadnym abf znikniecia szarpania... a co najwyzej przyczynilo sie do epilepsji mechanika majacego reanimowac pozniej auto. normalny i madry czlowiek diagnozuje auto i wymienia jedna czesc a nie wymienia pol auta celujac az trafi... szkoda czasu i pieniedzyKR-original pisze:evolution pisze:w innym przypadku bedziemy czytac co chwile wymienilem to.to.to sprawdzilem niby ok a nie dziala
evolution zero sensu w twojej odpowiedzi jak nie masz zamiaru koledze pomóc poradą lub podpowiedzią.... to przynajmniej nie odsyłaj go do mechanika bo to mógł by zrobić i bez forum!!!!
beskid pisze:witam
kolego sprawdź czy masz szczelny dolot zachowania tego są takie jak opisujesz może ciągnąć lewe powietrze
lub: czy przewody nie przebijają,,
i aparat zapłonowy kopółke i palec jak nie pomoże
to następne na liście są : za bogata mieszanka
rozrząd.
powodzenia
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
evolution pisze:hlopie ty zyjesz w erze kowala i konia.. teraz sie auto podpina do kompa, wzglednie oscyloskopow i analizatorow, poswieca mu do godziny i auto jezdzi a jakbys i ty i drugi pan pytajacy o porade poczytal forum o szarpiacym abf (ktorych to tematow jest juz na peczki) wiedzialbys ze nic z tych rzeczy ktore radzono na forum nie spowodowalo w zadnym abf znikniecia szarpania... a co najwyzej przyczynilo sie do epilepsji mechanika majacego reanimowac pozniej auto. normalny i madry czlowiek diagnozuje auto i wymienia jedna czesc a nie wymienia pol auta celujac az trafi... szkoda czasu i pieniedzy
EVOjuzek przeczytaj jeszcze raz :
KR-original pisze:zrobi jak będzie uważał może nie lubi płacić kasy i sam sprawdzić problem dla tego zapytał....
wiesz mecenasie ile kosztuje podpięcie ??????????????????/
napewno więcej nisz 30 min poświęconego czasu na sprawdzenie tych pierdół!!!!!!!!!!
a później można się podpinać do czego będzie chciał!!!!!!!!!!!!
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jakby pan wiedzial jak te elementy sprawdzic raczej nie bylo by tego tematu, dlaczego szarpie...wiec sprawdzenie tych rzeczy i tak mu nic nie da bo nie bedzie wiedzial czy tak jest dobrze czy tez zle... i takk wroci do punktu wyjscia majac nagrzebane w aucie i moze poskladane jak byloKR-original pisze:
wiesz mecenasie ile kosztuje podpięcie ??????????????????/
napewno więcej nisz 30 min poświęconego czasu na sprawdzenie tych pierdół!!!!!!!!!!
a później można się podpinać do czego będzie chciał!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony sob wrz 27, 2008 20:44 przez evolution, łącznie zmieniany 1 raz.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
drodzy koledzy
samochod byl w serwisie seata we wroclawiu i sprawdzali go przez 7 godz i sie poddali dlatego pisze moze ktos z was wie wymienilem czujnik polozenia walu 2 razy kable swiece czujnik stukowy kopulke palec pompe paliwa i dalej to samo teraz przyszlo mi na mysl za moze ktorys wtrysk sie zacina pomocy blagam to trwa juz 3 miesiace i 1200zł
samochod byl w serwisie seata we wroclawiu i sprawdzali go przez 7 godz i sie poddali dlatego pisze moze ktos z was wie wymienilem czujnik polozenia walu 2 razy kable swiece czujnik stukowy kopulke palec pompe paliwa i dalej to samo teraz przyszlo mi na mysl za moze ktorys wtrysk sie zacina pomocy blagam to trwa juz 3 miesiace i 1200zł
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
sluchaj, ja moge ci zaproponowac wpadniecie do mnie na chwilke jak bedziesz w dw. obadam zasugeruje moze cos...moze sie skusisz na diagnoze na korzystnych warunkach, ale na odleglosc sugerowanie... mija sie to z celem...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- kamien11985
- Użytkownik
- Kontakt:
miałem tez takie objawy i okazało się że symering w aparacie zapłonowym dokładniej na jego oście puszczał olej do jego wnętrza wymieniłem go wyczyściłem i problem z głowy. oryginalnego symeringu nie dostaniesz w sklepie ponoc jest w serwisach ale polecam zamienniki napewno koleś w motoryzacyjnym Ci doradzi. zdejmij kopułke i sprawdz czy nie ma oleju
www.opolskiVAG.pl