Temperatura cieczy chlodzacej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
ja zaobserwowałem teraz coś takiego , jak jeżdze po mieście to temp spokojnie dobija do 90 i jest ok, czasem jak stoje w korkach to włacza sie wentylator, ale jak wylatuje z miasta na dłuższa trase to temp spada poniżej 50, co to jest za przyczyna czy tez może jest to normalne?? Mi sie wydaje że termostat sie nie zamyka i jest cały czas otwarty, bo rano jak go pale to potzreba mu dobre 15 minut zanim zaczyna łapac temperature. Doradźcie co to może być
don't running
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
i po co sie tak martwisz jak utrzymuje temp? prace wentylatora mozesz sprawdzic na postoju najlepiej jak masz juz dobrze nagrzanego golfa otworz maske i czekaj ale sprawdzaj tez temp bo jak nie dziala.....cyra pisze:ktora z kresek na wskaznik,u temperatury oznacza 90 stopni?? u mnie caly czas wskazowka bryluje w okolicach srodkowej kreski.. raz wyzej, raz nizej, i jak dotad, a mam golfa mk2 1.6 td nie zauwazylem, zeby sie wentylator wlaczyl, chociaz dziala bo sprawdzany byl prostownikeim
JA Tez mam ten problem jak jade to jest 70 stopni a jak troche postoje temperatura rosnie do 90 moze troche po i JUZ jazda wentylatorek zalacza sie i zbija ja znowu do 70 ?? CO JEST !!!
[ Dodano: Sro Lis 16, 2005 17:20 ]
A i jeszcze pytanko czy jezeli wszystko bedzie ok po wymianie termostatu to spalanie zmaleje ??? Z góry dzieki jajcarz23
[ Dodano: Sro Lis 16, 2005 17:20 ]
A i jeszcze pytanko czy jezeli wszystko bedzie ok po wymianie termostatu to spalanie zmaleje ??? Z góry dzieki jajcarz23
Powinno , bo jeśli jeździsz na niedogrzanym silniku, który nie osiągnął swojej optymalnej temperatury pracy to on pali więcej . Ja po wymianie odczuwam wyraźną różnicę … - tylko ja miałem taką kapę, że miałem termostat cały czas otwarty ...i wskazówka ledwo się podnosiła po 30km …jajcarz23 pisze:A i jeszcze pytanko czy jezeli wszystko bedzie ok po wymianie termostatu to spalanie zmaleje ???
Pozdr .
:bylo: :bajer:
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
termostat stary termostat !!!!!!!!!!!!!!!!!Kiler pisze:Po wczorajszej wymianie termostatu (WAHLER ) po 3,4 minutach wskazówka staje na 90 ... Przedtem po 30km podnosiła się na jakieś 30 stopni ... Sprawdź przewody z płynem - dolny chłodnicy. Powinien stać się ciepły po otwarciu termostatu czyli przy 87 stopniach ... Wymień termostat(27PLN) i zobaczysz co się będzie działo .
Pozdr .
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt: