Wydaje mi sie, że to niebezpieczne ponieważw takim wypadku felga wisi tylko na szpilkach. Felga powinna być osadzona na piaście (piasta ja trzyma a szpilki tylko dociągają). Nie wiadomo jak długo takie szpilki wytrzymają.Double D pisze:Mam pytanie, czy jeżdżenie bez tych pierścieni ma jakies negatywne skutki poza tymi drganiami kierownicy?
Drgania kierownicy podczas jazdy.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie dobrze się dzieje
JAK NAJSZYBCIEJ ZMIEŃ FELGI ALBO POSTARAJ SIĘ O PIERŚCIENIE !!!Kozathe1st pisze:Wydaje mi sie, że to niebezpieczne ponieważw takim wypadku felga wisi tylko na szpilkach. Felga powinna być osadzona na piaście (piasta ja trzyma a szpilki tylko dociągają). Nie wiadomo jak długo takie szpilki wytrzymają.Double D pisze:Mam pytanie, czy jeżdżenie bez tych pierścieni ma jakies negatywne skutki poza tymi drganiami kierownicy?
W przeciwnym razie może się okazać, że odpadnie Ci koło bo się szpilki poukręcają lub po prostu zetną
Pamiętaj o tym, że pasowanie otworu centralnego koła i piasty samochodu jest bardzo dokładne, a dokładne spasowanie tego połączenia stanowi podporę dla Twojego samochodu x 4 oczywiście. Szpilki - śruby stanowią oczywiście b.ważną rolę - służą do podtrzymania tego połączenia żebyć nie stracił koła w czasie pokonywania np. zakrętu
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
po pierwsze to pasowanie otworu sprawdz, a potem obejrzyj opony czy nie mają bąbli, bo przy bablu jest taki właśnie efekt, na zimówkach lubia wyskakiwać bable delikatne. mi tak wyskoczył i trzęsło właśnie tak od 80-100 potem milkło, ale zawsze delikatnie sciagał w lewo(na lewej oponie rpzedniej to było, zamieniłem tył z przodem i jest okej.
Mk3 GTI 16V ABF
Witam
rowniez moim zdaniem moze to byc uszkodzona opona, a czesto jest tak ze trudno to zobaczyc. Ja nie zobaczylem i zalatwilem sobie lozysko. Wtedy takze byla to zimowka, ktora tez byla wywazana ale opona pewnie odksztalcala sie dopiero pod naciskiem.
Ja bym dokladnie obejrzal opony toczac powolutku samochod albo zdjal kolo i zobaczyl czy nie ma skrzywien (ja mialem jakby eSowaty ksztalt)
Pzdr
rowniez moim zdaniem moze to byc uszkodzona opona, a czesto jest tak ze trudno to zobaczyc. Ja nie zobaczylem i zalatwilem sobie lozysko. Wtedy takze byla to zimowka, ktora tez byla wywazana ale opona pewnie odksztalcala sie dopiero pod naciskiem.
Ja bym dokladnie obejrzal opony toczac powolutku samochod albo zdjal kolo i zobaczyl czy nie ma skrzywien (ja mialem jakby eSowaty ksztalt)
Pzdr
QbaB
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Odebrałem dzisiaj samochód od mechaniora.
Wszystko zostało sprawdzone + ustawienie zbieżności. Koleś dokładnie oglądał oponki i wyważył je na swojej maszynie. EFEKT ---> ciut lepiej ale nie jest tak jak powinno być.
Stawiam na to, że coś nie tak z oponami. Być możej jest jakaś wada której na gołe oko nie widać.
I tyle mam z opon zimowych
Wielkie dzieki za pomoc i wypowiedzi.
Wszystko zostało sprawdzone + ustawienie zbieżności. Koleś dokładnie oglądał oponki i wyważył je na swojej maszynie. EFEKT ---> ciut lepiej ale nie jest tak jak powinno być.
Stawiam na to, że coś nie tak z oponami. Być możej jest jakaś wada której na gołe oko nie widać.
I tyle mam z opon zimowych
Wielkie dzieki za pomoc i wypowiedzi.