MK2GTD (by Apsik) - The Twin Brother
Moderator: G0 Karcio
- Apsik
- Powered by G60
- Kontakt:
Niechciałem tego głosno mówić, ale jakiś czas temu zlikwidowałem pasy z tyłu (poza środkowym) - teraz do nich wracam...TheGwiazdor pisze:Apsik, to jak dupowóz to musisz parę dodatków zamontować
1. BABY ON BOARD
2. SŁONECZNIKI na przyssawki
3. Zestaw husteczek w dużym pudełku do kokpitu i...nosa
Jeszcze gdzieś musze wkomponować trzymanie na kubek...
It doesn't mater what U have - YOU can always tune it!
Kup od razu taki trzymacz z podgrzewaczem do butelekApsik pisze:Niechciałem tego głosno mówić, ale jakiś czas temu zlikwidowałem pasy z tyłu (poza środkowym) - teraz do nich wracam...TheGwiazdor pisze:Apsik, to jak dupowóz to musisz parę dodatków zamontować
1. BABY ON BOARD
2. SŁONECZNIKI na przyssawki
3. Zestaw husteczek w dużym pudełku do kokpitu i...nosa
Jeszcze gdzieś musze wkomponować trzymanie na kubek...
- GRZANA
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dzisiaj mialem okazje widziec na live co prawda tylko przelotem, ale az musialem zahamowac szkoda ze nie bylo czasu pogadac ale jechalem kolege sholowac bo stal pod wawa bez sprzegla robi wrazenie z poczatku nie wiedzialem ze to ty nawet... dopiero jak OK zobaczylem
[b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2116873#2116873]MÓJ MKII ABF[/url] 149,0KM@6234,0rpm 183,6Nm@4411,0rpm :) - nowe foty, nowe mody str.23
SPRZEDAM SKRZYNIE CDA OD ABFa - 667069878[/b]
SPRZEDAM SKRZYNIE CDA OD ABFa - 667069878[/b]
- Apsik
- Powered by G60
- Kontakt:
Jak zobaczyłem niskie EOP to pomyslałem ... czyżby Grzana zapinał z naprzeciwka??GRZANA pisze:z poczatku nie wiedzialem ze to ty nawet... dopiero jak OK zobaczylem
Potem jak zobaczyłem głowe to już wiedziałem kto sie tak Golfem czołga
Miło to słyszeć, aczkolwiek nigdy mojego Golfa nie widziałem nadjeżdżającego z naprzeciwka chociaz już czasami Ewa prowadziła gdy jechaliśmy na 2 auta.GRZANA pisze:robi wrazenie
Tak czy siak niskie EOP też się wyróżnia wśród "dżipów"
- malutki
- Forum Master
- Kontakt:
tutaj tez zapanowala cisza
oj chyba auto spełnia oczekiwania skoro tutaj od ponad roku właściciel nic nie skrobał
oj chyba auto spełnia oczekiwania skoro tutaj od ponad roku właściciel nic nie skrobał
Ostatnio zmieniony pt paź 02, 2009 18:24 przez malutki, łącznie zmieniany 1 raz.
Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra
Szafa gra
- Apsik
- Powered by G60
- Kontakt:
Nie wywołuj wilka z lasu...malutki pisze:tutaj tez zapanowala cisza
Miesiąc temu nastąpił nieoczekiwany splot wydarzeń...
- po świętach okazało się że turbinka delikatnie zaczęła się pocić, skoro miałem 2tygg wolnego, zakupiłem GT20VNT w bardzo obiecującym stanie, założyłem ... i niestety podkręciłem pompę
- doładowanie 1,7 bar i pompa na dużej dawce dawały o sobie znać i zupełnie dla żartu i zupełnie przypadkowo wyciąłem "jakiegoś MK4 TDI"
- kilka dni poźniej wróciłem do ustawień "dupowóz" a na stacji benzynowej zachaczył mnie właściciel tego MK4 którego wczesneij objechałem... okazało sie że był to ASZ na jakimś progranmie dla ubogich i jego własciciel był tak podekscytowany, że chciał koniecznie kupic mój silnik i jak to powiedział "zrobić sobie takiego niepozornego killera"
- w styczniu po kilkunastu telefonach i ofertach ... dał taką cenę że się zgodziłem
- chłopak ogólnie niezwiązany z sceną VW, ale pokazałem mu parę projektów z forum i ostatecznie zakupił MK2 GTD do którego wrzucił mój silnik,
- mi pozostał osprzet i turbinka, która notabene poszła od ręki,
- zakupiłem 1.9 D, wrzuciłem osprzet i jeszcze tego samego dnia auto jeździło
- nowy właściciel mojego GTD wrzucił na silnik osprzęt z MK2 i turbinkę z GTD (tak sie podjarał seryjna turbinką, bo na takiej tez Zaprzal jeździł, że nawet nie myślał o mojej)
Rezultat: autko zapinało bardzo dobrze, oczywiście ostrzegałem chłopaka o problamach z wałem, o skróconej żywotności przy maksymalnych ustawieniach, ale powiedział, ze bedzie uwazał.
Na początku lutego zadzwonił z informacją, że silnik się zkończył i że chce mi go odsprzedać
Ostatecznie odkupiłem silnik za 1/10 poprzedniej kwoty, bo mi go po prostu szkoda, a awaria która miała miejsce to nic innego jak PAD turbiny. Turbo tak się posypało, że cały olej poszedł w wydech, dolot, na silnik i komorę. Chłopak testował ile to pojedzie na A4 w okolicach Krapkowic...
...ponieważ mam już silnik w dupowozie i jest OK, a buduję 16vT i każdy grosz się przyda, 1.9GTD jest na sprzedaż, za naprawdę małe pieniądze.
Silnik ma przebieg 50 000km
- głowica zrobiona była od nowa, zawory, uszczelniacze, hydro-popychacze
- pompa 10mm z wszsytkimi modami by Ventil
- wtryski z końcówkami Hertz od Merca robione w Holandii
- wał z czopem jak TDI, kółko na wale i śruba są nowe i trzymają!
- pompa oleju ma 20000km przebiegu, miska jest nie powyginana
- pompa wody, podstawka filtra oleju, chłodnica oleju, przewody olejowe turbiny
- kolektor dolotowy AWX, i kompletny FMIC z orurowaniem!
Tu temat z działu SPRZEDAŻ:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=309070
Ostatnio zmieniony ndz lut 28, 2010 13:49 przez Apsik, łącznie zmieniany 1 raz.
- dmalcharek
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Apsik