Jak ulepszyc działanie hamulcow?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak ulepszyc działanie hamulcow?
Konkretnie chodzi mi o nacisk nogi na pedał hamulca-w MK2 trzeba uzyc dosc sporo siły aby one w miare skutecznie hamowały. Moje pytanie to co zrobic zeby pedał hamulca byl bardziej czuły na nacisk nogi? w jaki sposob poprawic wspomaganie hamulców?
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
a jesli dalej cos nie tak to możesz zmienic sobie serwo na takie od GTI (ja tak zrobiłem) i oczywiście zmiana płynu hamulcowego ,zalecana raz na 2 lata lub co 40tyś km.U mnie efekt jest powalający .Troche mocniejsze wcisniecie hamulca i juz blokuje koła dębem,na przeglądzie auto się wrywa z rolek
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
co do poprawy to ja osobiście wstawiłem hamulce od passata b3 z przodu tarcza 256x22 wentylowana z tyłu 210x10 i się polepszyło.
jednak poprawienie wszystkich elementów w twoim układzie jak pisał SotoM i jagr14 powinno znacznie wpłynąć na jakość hamowania twojego auta. A płyn jeśłi jest przegrzany to traci swoje właściwości i nie potrafi w pompie wytworzyć takiego ciśnienia które skutecznie dociśnie klocki do tarczy.
swoją drogą Leon_Wechtel, masz jakieś fotki jak z tym serwem twoim było?? sam pokusiłbym się o takie coś...
jednak poprawienie wszystkich elementów w twoim układzie jak pisał SotoM i jagr14 powinno znacznie wpłynąć na jakość hamowania twojego auta. A płyn jeśłi jest przegrzany to traci swoje właściwości i nie potrafi w pompie wytworzyć takiego ciśnienia które skutecznie dociśnie klocki do tarczy.
swoją drogą Leon_Wechtel, masz jakieś fotki jak z tym serwem twoim było?? sam pokusiłbym się o takie coś...
Uklad hamulcowy mam oki,tarcze nowe,klocki tez ,bebny i okladziny oki,tłoczki suche i działające. Takze jak narazie wymienie płyn hamlucowy bo jak mam auto 4 lata to nigdy tego nie robilem. Mimo to pomysle nad tym wiekszym serwem i mocniejsza pompka Jak macie jeszze jakies pomysly to piszcie.A ta pompka hamulcowa to od jakiego auta pasowałaby bez zadnych przeróbek?
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt:
-=ren=-, różnice w serwie :
nie piszę jak wymienic bo to banalnie proste,choć ok godziny zabiera....ale jeśli chcesz to mogę na priva napisac
Koszt pompy (ta moja pochodzi z GTI 16V) to 50zł i wtych cenach widywałem na allegro i na forum
nie piszę jak wymienic bo to banalnie proste,choć ok godziny zabiera....ale jeśli chcesz to mogę na priva napisac
Koszt pompy (ta moja pochodzi z GTI 16V) to 50zł i wtych cenach widywałem na allegro i na forum
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
- Leon_Wechtel
- Forum Master
- Kontakt: