czym zakonserwować autko od spodu na zime????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czym zakonserwować autko od spodu na zime????
witam!!!
jak w temacie..
chce zakonserwować sobie golfika przed zimą, ale nie wiem czym najlepiej to zrobić????
może macie jakieś środki do polecenia??
jak tak to jakie i w jakiej cenie????
i ile mniejwiecej schodzi czasu na takią konserwe????
pozdrawiam!!!
jak w temacie..
chce zakonserwować sobie golfika przed zimą, ale nie wiem czym najlepiej to zrobić????
może macie jakieś środki do polecenia??
jak tak to jakie i w jakiej cenie????
i ile mniejwiecej schodzi czasu na takią konserwe????
pozdrawiam!!!
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Ja daje do gostka na konserwacje. Macha pedzelkiem w kazdy zakamarek. Koszt jakies 60 z materialem.
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
- WADER991
- Nowicjusz
- Kontakt:
kONSERWACJA
Jesli chcesz robić to sam to polecam BITGUM
Najpierw trzba oczyscic spód auta ,a potem pedzlem
O tej porze roku można lekko podgrzać BITGUM w ciepłej wodzie -LEPIEJ SIĘ KŁADZIE
Najpierw trzba oczyscic spód auta ,a potem pedzlem
O tej porze roku można lekko podgrzać BITGUM w ciepłej wodzie -LEPIEJ SIĘ KŁADZIE
A można gravitem jest pakowany w spraye lub puszki do pistoletu, ale również pędzlem możesz nakładać.Chociaż ja polecam ci metodę natryskową.A jeśli chodzi o konserwe zamknietych przestrzeni to możesz nawet olejem diesel-owskim jakimś najtańszym.Gravit jest naprawdę dobry polecam koszt od 25-30 zł duża puszka spraya.Puszka do pistoletu wychodzi taniej.
-
- VW Baron
Pedzel lepszy od spraya czy cisnieniafibolek pisze:Chociaż ja polecam ci metodę natryskową.
Pozdro
Gitner
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
Możesz podać jakiś namiar tego gościa?Gitner pisze:Ja daje do gostka na konserwacje. Macha pedzelkiem w kazdy zakamarek. Koszt jakies 60 z materialem.
Pozdro
Gitner
Red TDi by Jabol viewtopic.php?f=88&t=410182
-
- VW Baron
Ale to w Płocku. Pasi?jabol79 pisze:Możesz podać jakiś namiar tego gościa?Gitner pisze:Ja daje do gostka na konserwacje. Macha pedzelkiem w kazdy zakamarek. Koszt jakies 60 z materialem.
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
Raczej nieGitner pisze:Ale to w Płocku. Pasi?jabol79 pisze:Możesz podać jakiś namiar tego gościa?Gitner pisze:Ja daje do gostka na konserwacje. Macha pedzelkiem w kazdy zakamarek. Koszt jakies 60 z materialem.
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
Red TDi by Jabol viewtopic.php?f=88&t=410182
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
troche juz pozno na konserwacje, chociaz sam robilem tydzien temu
przejechalem same przednie nadkola. W tym celu zdejmowalem blotniki i amortyzatory. Nastepnie wymylem wszystko dokladnie woda. Odczekalem jeden dzien az wyschnie poczym na wiertarke zalozylem miekka szczotke druciana. Wyczyscilem tylko do baranka poniewaz byl w dobrym stanie to go zostawilem. Umylem jeszcze raz- rozpuszczalnikiem i splukalem znowu woda. 3 dnia malowalem auto-smarem. 4 i 5 dnia skladalem wszystko do kupy. Przy okazji porobilem pare dupereli m.in malowalem belke od zderzaka, wymylem swiatla, wszystkie wtyczki przeczyscilem.
Po skonczonej pracy doszedlem do wniosku ze obeszlo by sie bez mojej konserwacji. Stara byla na tyle dobra ze 2 latka conajmiej moglaby jeszcze wystarczyc.
przejechalem same przednie nadkola. W tym celu zdejmowalem blotniki i amortyzatory. Nastepnie wymylem wszystko dokladnie woda. Odczekalem jeden dzien az wyschnie poczym na wiertarke zalozylem miekka szczotke druciana. Wyczyscilem tylko do baranka poniewaz byl w dobrym stanie to go zostawilem. Umylem jeszcze raz- rozpuszczalnikiem i splukalem znowu woda. 3 dnia malowalem auto-smarem. 4 i 5 dnia skladalem wszystko do kupy. Przy okazji porobilem pare dupereli m.in malowalem belke od zderzaka, wymylem swiatla, wszystkie wtyczki przeczyscilem.
Po skonczonej pracy doszedlem do wniosku ze obeszlo by sie bez mojej konserwacji. Stara byla na tyle dobra ze 2 latka conajmiej moglaby jeszcze wystarczyc.
Najpierw zdejmowanie nadkkoli, potem dokładne mycie podwozia, spłukanie. Na reszte dnia do garażu. Następnego dnia oczyszczenie skorodowanych miejsc i nałożenie podkładu lub farby na rdze. PO kilku godzinach myjemy podwozie nitrem, a kilka minut później nanosimy środek ochronny (ja polecam auto smar, ale słabo rozcieńczony). Nanosimy go pistoletem do konserwacji. Po godzinie nanosimy drugą warstwę i zostawiamy do dnia następnego. Profile zamknięte konserwujemy środkami woskowymi bo są najlepsze, a podczas wtryskiwania dostają się wszędzie i opóźniają rozwój istniejącej już rdzy.
-
- Forum Master
Tak na marginesie MKII jak nierobiony to ma podwozie dzieci po dzieciach zabezpieczone oryginalnie i tego żadna metoda niepoprawi.Owszem jak jest gdzieś rdza to tam trzeba ingerować ale pozatym to strata czasu , pieniędzy i nic to nieda bo jak by się chciało zrobić to jak fabryk czyli na dobrych śrokach to .................. dużo pieniążków by to kosztowało Konserwowac podwozie to można w maluchach itp autkach a nie w vw.Pozdrawiam.