pedal hamulca twardy za drugim razem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ewidentna nieszczelknosc na wezyku od podcisnienia. Jest dosc twardy i sztywny a jak auto z zagranicy i jedzilo w cieplym klimacie to tem wezyk peka sobie. Przerabialem to w swoim jak go zakupilem. Utnij wezyk po oby koncach po 1-2 cm i opalarka rozgrzej i nasadzaj na króćce- bedzie jak nowy.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
grzebalem, grzebalem i wygrzebalem przyczyne mojego twardego pedala od hamulców , a przeczyna byla ,odpiety wezyk za akumulatorem, mial isc do jakiegos przekaznika od kturego potem idzie wezyk , bodajze do sterowania klapami ogrzewania w aucie,
no pedal jest jak ta lala , tylko po wymianie plynu hamulcowego i odpowietrzeniu ukladu , tylne kolo zawczesnie bierze , bo jak hamuje , to to kolo z tylu blokuje , az leci siwy dym ,co porabalem przy odpowietrzaniu , a zaczolem od kola najdalej od pompy
no pedal jest jak ta lala , tylko po wymianie plynu hamulcowego i odpowietrzeniu ukladu , tylne kolo zawczesnie bierze , bo jak hamuje , to to kolo z tylu blokuje , az leci siwy dym ,co porabalem przy odpowietrzaniu , a zaczolem od kola najdalej od pompy
odkopuje temat.
mam to samo, hamulec jest, ale jak depnę z 3 razy pod rząd to pedał sie robi twardy i hamulec jest wtedy słaby.
na odpalonym jak docisne pedał hamulca to powoli spada, nie duzo mu zostaje do końca żeby doszedł do podłogi.
układ hamulcowy szczelny, nie zapowietrzony, wężyki podcisnienia są wszystkie ok, wiec co jest??? .
1.pompa
2.pompa podcisnienia
3.serwo
???????????????????
mam to samo, hamulec jest, ale jak depnę z 3 razy pod rząd to pedał sie robi twardy i hamulec jest wtedy słaby.
na odpalonym jak docisne pedał hamulca to powoli spada, nie duzo mu zostaje do końca żeby doszedł do podłogi.
układ hamulcowy szczelny, nie zapowietrzony, wężyki podcisnienia są wszystkie ok, wiec co jest??? .
1.pompa
2.pompa podcisnienia
3.serwo
???????????????????
-
- Forum Master
- Kontakt:
jesteś pewien na 100%???, a nie serwo lub podcisnienie?.oldstaszek pisze:Pedał opada pod dłuższym przytrzymaniem...
Masz wewnętrzne przecieki między sekcjami pompy oraz/lub przeciek na jednej sekcji tak że płyn wraca do zbiorniczka..Nic na zewnątrz nie wycieka.
"Padła /padły uszczelki wewnątrz pompy.
są jakieś uszczelniacze do kupienia zeby ja zregenerować, chyba ze nową pompe.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Jak Twój opis jest rzetelny - jestem pewien.
Temat ten ćwiczyłem na wielu autkach - niezależnie od autka(wyłączam cytryny z hydro) objawy są takie same.Uszczelki można kupić - to robiłem.Pompa ma odlany numer i producenta na korpusie - tym można się posiłkować.Bywa że uszczelki odpowiadające nr.katalogowemu nie zgadzają się z rzeczywistością - to sprawka producenta uszczelek.Wielokrotnie miałem kłopot z freni... czy jakoś tak.
Temat ten ćwiczyłem na wielu autkach - niezależnie od autka(wyłączam cytryny z hydro) objawy są takie same.Uszczelki można kupić - to robiłem.Pompa ma odlany numer i producenta na korpusie - tym można się posiłkować.Bywa że uszczelki odpowiadające nr.katalogowemu nie zgadzają się z rzeczywistością - to sprawka producenta uszczelek.Wielokrotnie miałem kłopot z freni... czy jakoś tak.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
-
- Forum Master
- Kontakt:
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Miałem to samo
Proponuje przy okazji zmienić płyn oczywiście DOT4
Przyczyna
Pewnego razu się *#cenzura#* i poprosiłęm kumpla o pomoc
Najpierw odpowietrzyliśmy pompe na sekcjach , odkręciłem wężyki na pompie i odpowietrzyliśmy pompę potem każde koło w kolejności od tego momentu problem znikł , powód - odpowietrzałem zawsze na dole a poprzedni właściciel odpowietrzył pewnie dół a bąbelki powietrza szły do góry do pompy jak to prawa fizyki
Proponuje przy okazji zmienić płyn oczywiście DOT4
Przyczyna
Pewnego razu się *#cenzura#* i poprosiłęm kumpla o pomoc
Najpierw odpowietrzyliśmy pompe na sekcjach , odkręciłem wężyki na pompie i odpowietrzyliśmy pompę potem każde koło w kolejności od tego momentu problem znikł , powód - odpowietrzałem zawsze na dole a poprzedni właściciel odpowietrzył pewnie dół a bąbelki powietrza szły do góry do pompy jak to prawa fizyki
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;