Golf MK2 "Rabbit Injection" GTI TDI
Moderator: G0 Karcio
ygd, powiedz mi czym Ty to polerujesz?? Mam ochote coś popolerować ale nie mam pojęcia jak sie za to zabrać.
Troszke się naraże szefowi , ale mógłby szef ładować fotki zgodnie z orientacją bo strasznie nie wygodnie oglada sie pionowe foty w poziomie.
Troszke się naraże szefowi , ale mógłby szef ładować fotki zgodnie z orientacją bo strasznie nie wygodnie oglada sie pionowe foty w poziomie.
[img]http://images22.fotosik.pl/25/4dfe2cbdc7fe3131.jpg[/img]
[you]
[you]
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
A więc kilka słów o polerce...
Najpierw ściągnięcie lakieru z felgi - środkiem o nazwie scansol, rozprowadzamy pędzelkiem i po chwili szpachelką lakier ładnie schodzi, czasem trzeba czynność kilka razy powtórzyć.
Potem ręcznie, lub, jeśli posiadamy polerkę (ja mam taką z regulacją obrotów - coś takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73198206 ). czyścimy papierami ~240 i ~400.
Nastęnie papierami wodnymi - już ręcznie 600, 800, 1200, 1500, 2000, 2500 można i nawet 3000. Jeśli już powierzchnia będzie bardzo gładka, bez rys (takie matowe lustro) można przystąpić do ostatniej fazy - czyli dobra pasta i filc (również na polerce).
Ja felgę robiłem automaxem, ale podobno autosol jest o wiele lepszy, nie pozostawia dużego efektu mleka.
Filc najlepszy ze szmat, można też wykorzystać stare gumofilce
Przy pierwszej feldze cała operacja zajęła mi około 4.5godziny.
Zobaczymy jak następne pójdą, ale się na razie wstrzymuję, bo za zimno na robotę z wodnym papierem na dworze
Najpierw ściągnięcie lakieru z felgi - środkiem o nazwie scansol, rozprowadzamy pędzelkiem i po chwili szpachelką lakier ładnie schodzi, czasem trzeba czynność kilka razy powtórzyć.
Potem ręcznie, lub, jeśli posiadamy polerkę (ja mam taką z regulacją obrotów - coś takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73198206 ). czyścimy papierami ~240 i ~400.
Nastęnie papierami wodnymi - już ręcznie 600, 800, 1200, 1500, 2000, 2500 można i nawet 3000. Jeśli już powierzchnia będzie bardzo gładka, bez rys (takie matowe lustro) można przystąpić do ostatniej fazy - czyli dobra pasta i filc (również na polerce).
Ja felgę robiłem automaxem, ale podobno autosol jest o wiele lepszy, nie pozostawia dużego efektu mleka.
Filc najlepszy ze szmat, można też wykorzystać stare gumofilce
Przy pierwszej feldze cała operacja zajęła mi około 4.5godziny.
Zobaczymy jak następne pójdą, ale się na razie wstrzymuję, bo za zimno na robotę z wodnym papierem na dworze
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
Aha, jeśli chodzi o polerkę małych elementów jak zamki, można nie robić na mokro, wystarczą zwykłe papiery 240, 400, 800, 1500 i 2000, potem pasta na wilgotną szmatkę... i powinno ładnie wyjść, taki efekt właśnie uzyskałem na fotce z poprzedniej strony.
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01