Golf 2 1.6D '87r co najlepiej zastosowac do obnizenia auta ?
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Golf 2 1.6D '87r co najlepiej zastosowac do obnizenia auta ?
Witam ! Mam pytanie co dokładnie potrzebuje do obniżenia mojej golfiny. Moze ktos doswiadczony poda jakies przyklady zestawów ( opartych na wlasnych doswiadczeniach ), jakie sprezyny jakie amortyzatory itd były by idealne do dwojeczki.
amorki i sprezyny teraz kwestia o ile chcesz obnizyc..
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Ja mam od hokeja tak na wysokość pudełka od fajek,zdaża się przychaczyć choć bardzo uważam.Właśnie dzisiaj się spostrzegłem że miską przytarłem gdzieś.Auto można obniżyć ale nie za nisko.Polecam firmę np:KW. Nie kupuj czasem tanich badziewji bo będziesz zły sam na siebie. Jak już oszczędzać to same sprężyny kup.
co masz na mysli?Marcin85 pisze:Nie kupuj czasem tanich badziewji bo będziesz zły sam na siebie
podawaj konkrety
na ktorych jezdziles a nie teorie wyssane z palca
kazdy by wolal zalozyc se KW czy H&R ale nie kazdeg stac a to ze inne sa tansze nie znaczy ze są fajansem jakos ludzie jezdza i sobei chwala tylko kilka osob czy kilkanascie jest na forum co preferuje tylko te drozsze zawiasy... tylko ze tez nie patrzycie w kieszen kupujacych oraz defakto malo kto jezdzil na tylu zawiasach by mogl sie obiektywnie wypowiedziec
Ostatnio zmieniony pt paź 24, 2008 07:18 przez MAPET, łącznie zmieniany 1 raz.
zle myslisz
nei chodzi do konca tylko jaka dasz felge bo i tak przeciez to zalezy tez od opony bo moze byc 14 wieksza jak 17 po zastosowaniu zlych opon
powinny miec taka sama srednice kola niezaleznei czy to 13 14 czy 17
poza tym jesli o poszerzanie chodzi to szersza moze byc 14 niz 17 i to wiele
takze koelgo poczytaj troche forum doksztalc sie...
chodzi o takie parametry jak szerokosc rodzaj opony i ET i to wszystko razem a nie sama srednica felgi
nei chodzi do konca tylko jaka dasz felge bo i tak przeciez to zalezy tez od opony bo moze byc 14 wieksza jak 17 po zastosowaniu zlych opon
powinny miec taka sama srednice kola niezaleznei czy to 13 14 czy 17
poza tym jesli o poszerzanie chodzi to szersza moze byc 14 niz 17 i to wiele
takze koelgo poczytaj troche forum doksztalc sie...
chodzi o takie parametry jak szerokosc rodzaj opony i ET i to wszystko razem a nie sama srednica felgi
no tez mowie poczytaj troche.....
widzisz planujesz dystanse juz a nawet nei wiesz pewnie jakei ET i szerokosc bedzie tych kol wiec nawet nie wiesz czy ci wejda bez dystansów! chyba ze masz na mysli jakeis chinskie waskie felgi
widzisz planujesz dystanse juz a nawet nei wiesz pewnie jakei ET i szerokosc bedzie tych kol wiec nawet nie wiesz czy ci wejda bez dystansów! chyba ze masz na mysli jakeis chinskie waskie felgi
jakies BBS milo by bylo jakby byly z szerokim rantem i zamknal bym sie w 2 tysiakach
[ Dodano: 24 Paź 2008 08:33 ]
Nie wiem na ile moge sobie w takim golfie pozwolic. Satwiam komus flaszke jakby mi powiedzial jakie felgi z oponami jaka zawiucha itd by pasowal do rosta i napewno wspolgralo ze soba. Stawiam flache
[ Dodano: 24 Paź 2008 08:33 ]
Nie wiem na ile moge sobie w takim golfie pozwolic. Satwiam komus flaszke jakby mi powiedzial jakie felgi z oponami jaka zawiucha itd by pasowal do rosta i napewno wspolgralo ze soba. Stawiam flache
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
nie rzucaj slow na wiatr dobra koniec OT... GoNzo001, poczytaj o takich parametrach jak szerokosc felgi (nie chodzi tu o wielkosc bo czesto to ludzie myla... 14" 15" 16" to wielkosc felgi...) a szerokosc jest lub powinna byc dobrana proporcjonalnie do opony. Do tego kazda felga ma takie cos jak ET. Moga wygladac z pozoru identycznie... ET35 wlozysz do auta ET15 masz kilka centow za autem doczytaj te kwestie i potem temat ruszymy dalej. pozdrodiesell pisze:za to Ci stawiam 2 flaszki !
Oj no sorki ale jak miałem okazje jeździć oplem vectrą z kitem to powiedziałem że u mnie w golfie tego nie będzie,twarde to jak decha a po 45min. jazdy po mieście zad mnie bolał.Między tym kitem na którym jeździłem a moimi sprężynami na ori amo.wybrał bym sprężyny.Może to jakiś badziewiaty kit był,nie wiem.Sugerowałem się właśnie tym porównaniem i chciałem dobrze podpowiedzieć,więc się nie gniewajcie.Fredi88 pisze:no super rady kolego
z jednej strony tylko drogie zawiasy a z drugiej totalna tandeta i najgorsze co moze byc czyli same springi obnizajace na serie amory...