kody błędów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

ralphm
Nowicjusz
Nowicjusz

kody błędów

Post autor: ralphm » pn paź 27, 2008 22:34

witam
mam Tourana z podwojnym climatronikiem i nie mam w ogole ogrzewania do tego klapy nawiewu szaleja Zrobilem tescik na panelu i mam takie kody
1271-nastawnik klapy centr. V70
716-silniczek klapy powietrza zuzytego V113
1274 dmuchawa swiezego powietrza V2
1273 nastawnik klapy spietrzajacej V71
chyba dostane na glowe z tym fantem Jako ze jestem laikiem to czy ktos wie czy takie bledy sa do usuniecia czy czeka mnie wymiana nawiewu
Dzieki za iew. info

Awatar użytkownika
mariusz75
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: mariusz75 » wt paź 28, 2008 01:22

Wystarczy wykonać nastawy podstawowe klimatronika, nie trzeba niczego wymieniać.

Dwa nastawniki "oszalały" czyli nie wiedzą co i jak, bo pewnie ktoś coś odłączył przy włączonym klimatroniku i wykasował (zresetował) nastawy podstawowe.
Auto było bite???, ktoś coś ostatnio naprawiał????, a może po prostu wyjoł jakiś bespiecznik przy włączonym klimatroniku na pracującym silniku??? i już gotowe - nastawy zresetowane.

Do tej operacji zdecydowanie polecam i zalecam odwiedzenia autoryzowanego ASO VW. Te procedury wykonywane są on-line.

DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE

ralphm
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ralphm » wt paź 28, 2008 01:43

auto nie bylo bite na 100% a ostatnio 1 pazdziernika robiony byl rozrzad
problem moj polega na tym ze mieszkam w irlandii i nie ufam tut. "machanikom"
jest w moim miescie dealer vw wiec chyba go odwiedze

[ Dodano: 28 Paź 2008 00:46 ]
aha....zauwazylem jeszcze jeden dziwny objaw...kiedy wlacze nawiew na normalnym zewn obiegu to slysze jakby wariowaly nadmuchy tj. zmieniaja sie z nadmuchu na szybe na nadmuch na wprost itd ale ustaje to gdy wlacze obieg zamkniety

[ Dodano: 28 Paź 2008 18:48 ]
bylem dzis u fachowca i on twierdzi ze to nie problem elektroniczny tylko mechaniczny ze sa tam trzy silniczki i ktorys z nich wydaje zgrzyt i nie moze otwozyc klapy cieplego powietrza Czy to mozliwe czy tylko mnie naciaga

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”