Wydech!!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
To pytanie z innej beczki; Co zrobić zeby było ciszej ?
Mam oryginalny wydech (gti 8v). Katalizator fabryczny, wymieniony srodek na walker - seria, końcowy polmostrów dwururka zagięta w dół. Denerwuje mnie pomruk od 1000 do 2000 obrotów.(a ze jezdze troche w miescie to caly czas rozpedzanie samochodu i te obroty) Przy 3000 obrotów jest cisza, powyżej znowu buczy. Wydaje mi sie ze to końcowy, ale cieżko stwierdzić. Zastanawialem sie ze moze za duze cisnienie idzie na tlumiki i nie wyrabiają. Ale katalizator albo działa albo nie (jest caly sprawdzalem) Wydech jest oczywiscie szczelny. Prosze o pomoc
Mam oryginalny wydech (gti 8v). Katalizator fabryczny, wymieniony srodek na walker - seria, końcowy polmostrów dwururka zagięta w dół. Denerwuje mnie pomruk od 1000 do 2000 obrotów.(a ze jezdze troche w miescie to caly czas rozpedzanie samochodu i te obroty) Przy 3000 obrotów jest cisza, powyżej znowu buczy. Wydaje mi sie ze to końcowy, ale cieżko stwierdzić. Zastanawialem sie ze moze za duze cisnienie idzie na tlumiki i nie wyrabiają. Ale katalizator albo działa albo nie (jest caly sprawdzalem) Wydech jest oczywiscie szczelny. Prosze o pomoc
to byś GTI popsłu ) żartujetadix pisze:Hmm no wlasnie musialbym zobaczyć jak w innych egzemplarzach jest to słyszalne..
Moj brat ma golfa 1,8 tam nie slychac wydechu.. Moze problem jest z tą dwururką ?
Ciekawe jakbym zalozyl do swojego tłumik z pojedynczym wylotem??
miałem 1.8 ABS i chodził podobnie
niestety nie jest to nowe auto i tłumiki tracą swoje właściwości, ja jeżdżę jeszcze na wszystkich oryginalnych ale już były spawane
No troche bym popsuł... ale wazniejsza dla mnie jest cichsza praca wydechu.
Wiem ze tracą z czasem wlasciwosci, ale po niecałym roku ?? Wydaje mi sie ze ostatnio bardziej nasilil sie halas, albo moze wydaje mi sie i jezdzilem z tym caly czas.
Jak mialem oryginalne tlumiki pamietam ze bylo wiele ciszej..
Wiem ze tracą z czasem wlasciwosci, ale po niecałym roku ?? Wydaje mi sie ze ostatnio bardziej nasilil sie halas, albo moze wydaje mi sie i jezdzilem z tym caly czas.
takie są zamienniki niestetytadix pisze:No troche bym popsuł... ale wazniejsza dla mnie jest cichsza praca wydechu.
ja w cabrio też wsadzałem całość od kolektora i ciszy nie było :/
nigdy w R4 nie uzyskasz takiego brzmienia jak w VR6 a szkoda bo dźwięk jest super
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno