przestał nagle odpalać
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- m1chal
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf 1 Cabrio
przestał nagle odpalać
mam problem poniewaz moje mk2 1.6TD 1V przestal nagle odpalac. Odkad go mam nigdy nie mialem z tym problemów. Zawsze odpalił.
wczoraj dojechal jeszcze do pracy a o 14 gdy trzeba bylo wracac juz nie chcial odpalic. Pojechalem wieczorem po niego i odpalił od strzała na startera psiknietego do wlotu powietrza.
Dzisiaj poszedlem sprawdzic czy odpali i tak samo nic...kreci tylko i leci bialy dym z rury.
Ostatnio ciężej troche mu sie odpalało po nocy z rana. Ze trzeba bylo troszeczke dluzej pokręcic.
co to moze byc?
wczoraj dojechal jeszcze do pracy a o 14 gdy trzeba bylo wracac juz nie chcial odpalic. Pojechalem wieczorem po niego i odpalił od strzała na startera psiknietego do wlotu powietrza.
Dzisiaj poszedlem sprawdzic czy odpali i tak samo nic...kreci tylko i leci bialy dym z rury.
Ostatnio ciężej troche mu sie odpalało po nocy z rana. Ze trzeba bylo troszeczke dluzej pokręcic.
co to moze byc?
Mk2 1V by m1chal - sprzedany
viewtopic.php?f=87&t=59790&start=0
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
1. świece żarowe + bezpiecznik pod maską [blaszka]
2. sprawdz czy jest napięcie na elektrozaworze na pompie wtryskowej
3. ew szwankuje jakiś przekaźnik [grzanie lub zapłon]
miernik i za 15 min będziesz już dużo wiedział..
topbrakes.pl
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
- m1chal
- Gadatliwa bestia
sprawdzalem wsyztsko juz wczoraj.andrew.zbyrko pisze:1. świece żarowe + bezpiecznik pod maską [blaszka]
1. jest prad na swiecach
2. jest prad na elektrozaworze
3. grzeje normalnie...
wszytsko triby normlanie... psikne starteremi odpala od strzału. a tak to kreci kreci i nic... i bialy dym leci z rury podczas proby odpalania
- m1chal
- Gadatliwa bestia
normlanieanaba255 pisze:moze rozrusznik slabo kreci?
- m1chal
- Gadatliwa bestia
autko bylo na hamowni i wypluł 65KM ...a powinien miec 60 ...mam tylko podniesiana dawke paliwa itd... nic nie wskazywalo na to zeby cos sie dzialo z silnikiem
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ścięty klin na kole klinowym (przy kole pasowym - nie gibało się czasem? musi chodzić IDEALNIE jak nie chodziło to masz rozwiązanie problemu), pompa wtryskowa, mało prawdopodobne turbo.
dym jest biały, a nie przypadkiem biało-niebieski? silnikiem przy zapalaniu mocno rzuca?jeśli na oba pytania odpowiedziałeś na tak - więcej niż 50%, że ścięty klin...
dym jest biały, a nie przypadkiem biało-niebieski? silnikiem przy zapalaniu mocno rzuca?jeśli na oba pytania odpowiedziałeś na tak - więcej niż 50%, że ścięty klin...
Ostatnio zmieniony pn lis 03, 2008 00:36 przez crowley, łącznie zmieniany 1 raz.
- m1chal
- Gadatliwa bestia
no więc winny był zaworek zwrotny paliwa...ten co jest na filtrze paliwa oraz padniete świece... tylko wlasnie zastanawiam sie dlaczego padły ale jeszcze dojde do tego co jest nie tak
Ostatnio zmieniony czw lis 13, 2008 23:06 przez m1chal, łącznie zmieniany 1 raz.
- m1chal
- Gadatliwa bestia
wlasnie gdzie ten czujnik sie dokladnie znajduje... i czy ma ktos moze tabelke z tą rezystancją czujnika temperatury? bo bym zmierzył czy dobrze pokazujearwam pisze:sprawdź sobie czujnik temp silnika bo jeden ten na wyjściu wody do centralki jest odpwiedzialny za wyłaczanie świec po osiągnięciu 60 stopni temp wody
[ Dodano: 13 Lis 2008 22:10 ]
i teraz cos co mysle przez co mogły paść swiece...
swiece u mnie grzeja po zgasnieciu lampki (ok 4 sekund) przez 1,5-2 minuty
ktos tam w innym temacie pisał o podgrzewainu wstepnym ze niby to jest... ale czy nie wpływa to źle na świece? bo moje padły po ok 1,5 roku uzytkowania (Beru)
przeciez prąd idzie caly czas taki sam na swiece przez te 2 minuty ok. bo nie ma jakiegos rozdzielania na moc prądu na świece, wiec mysle ze to chyba nie jest za dobrze.
kupilem teraz świece boscha i nie chce ich znowu wkladać zeby po roku padły.
czy oryginalne przekaźniki VW tyle grzeja swiece? czy ja mam jakąs podróbe?
Ostatnio zmieniony czw lis 13, 2008 23:18 przez m1chal, łącznie zmieniany 1 raz.