temperatura cieczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
temperatura cieczy
Witam panowie,mam problem z temperaturą cieczy tzn.baaardzo dlugo sie nagrzewa do magicznej temperatury 80-90 stopni - wymieniłem juz termostat (wahler),czujnik temperatury a nawet wskaznik i nadal mam to samo...prosze o pmoc i wskazówki
podpiął bym się do tematu, jeśli można, mam TD, i max temperatura to 70-75 stopni. domyślam się że termostat do wymiany, a czy może byc inna możliwośc? Dodam że wymieniałem czujnik temperatury, założyłem od TDI bo akurat taki trafiłem, pisała na nim troche większa wartośc stopni temperatury, ale na początku nic się nie działo. Co myślicie?
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=216083][size=167]>>GTD sprzedam<<[/size][/url]
- Deloox
- Użytkownik
- Kontakt:
Jeśli jesteś pewien, że wymienione elementy są sprawne to nie ma się czym martwić, ważne, że dochodzi. Poza tym robi się już chłodniej na zewnątrz, a to też ma wpływ.janusz66 pisze:Witam panowie,mam problem z temperaturą cieczy tzn.baaardzo dlugo sie nagrzewa do magicznej temperatury 80-90 stopni - wymieniłem juz termostat (wahler),czujnik temperatury a nawet wskaznik i nadal mam to samo...prosze o pmoc i wskazówki
Ja mam zwykłego diesla 1y i rzeczywiście 9km, u mnie nawet dochodzi do 13.PiotrusVW pisze:ze sie dosc dlugo nagrzewa to dosc normalne... spokojna jazda do 2000/obr na kazdym biegu potrzeba mu conajmniej 9 km ( podkreślam conajmniej)
Ja bym zmienił czujnik na taki jaki być w twoim silniku powinien, ale objawy walniętego termostatu.vwolfi pisze:podpiął bym się do tematu, jeśli można, mam TD, i max temperatura to 70-75 stopni. domyślam się że termostat do wymiany, a czy może byc inna możliwośc? Dodam że wymieniałem czujnik temperatury, założyłem od TDI bo akurat taki trafiłem, pisała na nim troche większa wartośc stopni temperatury, ale na początku nic się nie działo. Co myślicie?
Płyn chłodniczy jaki masz zalany?? Zimowy czy letni?adeus pisze:Może czujnik od tdi nie jest odpowiedni. U mnie jak padł termostat to silnik przegrzewał ale niedogrzania nie miał. Według mnie wymień ten czujnik lub wskaźnik szwankuje.
Ostatnio zmieniony czw lis 13, 2008 23:02 przez Deloox, łącznie zmieniany 1 raz.
moja była http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1196467#1196467
co do grzania to mój tdi tak samo wolno sie rozgrzewa , wydaje mi sie ze tak ma byc z prostego powodu :w dieslu wieksza czesc energi ze spalonej mieszanki jest zamieniana na prace a nie tak jak w benzynie na cieplo i ropka chyba spala sie w nizszej tem niz benzyna.
deloox a od kiedy to wystepuje plyn chłodniczy letni
deloox a od kiedy to wystepuje plyn chłodniczy letni
- Deloox
- Użytkownik
- Kontakt:
No tak sorry, myślałem o wodę bo czasem ludzie zalewająmatt24 pisze:deloox a od kiedy to wystepuje plyn chłodniczy letni
Ostatnio zmieniony sob lis 15, 2008 00:14 przez Deloox, łącznie zmieniany 1 raz.
moja była http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1196467#1196467