MK IV 2.8 V6 Turbo+Nitro by Daniel1d
Moderator: G0 Karcio
MK IV 2.8 V6 Turbo+Nitro by Daniel1d
MODEL: VW Golf IV
Modyfikacje
Silnik: 2.8 V6 Turbo+Nitro
Kute tłoki i korby
Sprężarka turbonetics T3/T4
Podtlenek azotu NX
Układ wydechowy przelotowy 3’ zakończony tłumikiem made in ProTurbo z dwoma końcówkami 4’
Wtryski 630cc
Duży intelcooler
Napęd 4MOTION
Sprzęgło dwu tarczowe spiekowe Helix
Zawieszenie gwintowane
Zderzak przedni i tylny od golfa IV R32
Lampy przednie oryginalne xenony z środkami pomalowanymi na czarno od R32
Przedni i tylny znaczek z logo VW zmieniony na czarny reszta oznaczeń została usunięta.
Felgi 18” BBS 25JAHRE
Przyśpieszenie 3,5s do 100km/h ,1/4mili 10.9ET.
Wszystkie modyfikacje zostały dokonane w firmie ProTurbo http://www.proturbo.com.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kilka zdjęć:
Modyfikacje
Silnik: 2.8 V6 Turbo+Nitro
Kute tłoki i korby
Sprężarka turbonetics T3/T4
Podtlenek azotu NX
Układ wydechowy przelotowy 3’ zakończony tłumikiem made in ProTurbo z dwoma końcówkami 4’
Wtryski 630cc
Duży intelcooler
Napęd 4MOTION
Sprzęgło dwu tarczowe spiekowe Helix
Zawieszenie gwintowane
Zderzak przedni i tylny od golfa IV R32
Lampy przednie oryginalne xenony z środkami pomalowanymi na czarno od R32
Przedni i tylny znaczek z logo VW zmieniony na czarny reszta oznaczeń została usunięta.
Felgi 18” BBS 25JAHRE
Przyśpieszenie 3,5s do 100km/h ,1/4mili 10.9ET.
Wszystkie modyfikacje zostały dokonane w firmie ProTurbo http://www.proturbo.com.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kilka zdjęć:
Ostatnio zmieniony pn lis 01, 2010 16:43 przez daniel1d, łącznie zmieniany 16 razy.
-
- Mały gagatek
Kolejne ładne zadbane V6 Posadź na ziemie i poprawa będzie znaczna:) a z felgami chcesz coś konkretnego zrobić?? Az tak zmasakrowane są?? Może jakiś ciemny grafit??
Ostatnio zmieniony śr lis 12, 2008 20:00 przez VolksWariat, łącznie zmieniany 2 razy.
silnik, naped bajka
czarna blacha z jasnym srodkiem pieknie sie komponuje
felga to rarytasik jak zloto
jak chcesz woza posadzic? sprezyny czy gwint?
pozdro
jeszcze raz autko piekne
czarna blacha z jasnym srodkiem pieknie sie komponuje
felga to rarytasik jak zloto
dobrze ze planujesz "drewno" wyrzucic, tez o tym mysledaniel1d pisze:W planach;
-Zmienić elemety środka które są w tej chwili w drewnie na alumium z R32 lub carbon
-Przyciemić delikatnie szyby z przodu
-Na zimę oddać felgi do renowacji
-Na wiosnę obniżyć.
jak chcesz woza posadzic? sprezyny czy gwint?
pozdro
jeszcze raz autko piekne
Było MK4 GTI 2.3 V5 150PS
- sprinter33
- Mały gagatek
-
- Forum Master
- Kontakt:
nooo co tu duzo pisac... piekne v6 !!!! Jedynie co razi to brewki... a tak to wypas jakich malo !!!
pozdrowienia
pozdrowienia
SPRZEDAM NOWE SPREZYNY EIBACH PRO KIT DO GOLFA MK4 (SILNIK 1,4 i 1.6) ---> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=959499498
Sprzedam dywniki welurowe czarne ORI VW ze stoperami -> info PW
Sprzedam dywniki welurowe czarne ORI VW ze stoperami -> info PW
Mają już 8 lat są troche na rantach po obcierane trochę osadu z klocków aż tak tragiczne nie są ale przydało by się je odnowić.VolksWariat pisze:Posadź na ziemie i poprawa będzie znaczna:) a z felgami chcesz coś konkretnego zrobić?? Az tak zmasakrowane są??
Wolał bym gwint ale to już będzie zależało jak będzie z funduszem na wiosne.dar3k_ pisze:jak chcesz woza posadzic? sprezyny czy gwint?
Właśnie zakupiłem na allegro cały komlecik aluminiowy.sprinter33 pisze:ja mam u siebie akurat aluminium i powiem ci że lepiej wygląda niż w drewnie jak dla emerytów
Brewki już wczoraj wymontowałem bo tez mi się nie podobały ale zdjęc bez brewek niemam jeszcze.chmuraIV pisze:Jedynie co razi to brewki...
Ostatnio zmieniony pt mar 20, 2009 22:58 przez daniel1d, łącznie zmieniany 1 raz.
www.proturbo.com.pl
http://www.allegro.pl/item478819029_vw_ ... m_r32.html
[ Dodano: 12 Lis 2008 21:19 ]
Zapomiałem dodać do golfa wsadziłem jeszcze ringi na zegary.
[ Dodano: 12 Lis 2008 21:59 ]
No i jakąś gałkę zmiany biegów inną wsadzić bo ta jest w drewnie i może mieszek beżowy.
[ Dodano: 12 Lis 2008 21:19 ]
Zapomiałem dodać do golfa wsadziłem jeszcze ringi na zegary.
[ Dodano: 12 Lis 2008 21:59 ]
No i jakąś gałkę zmiany biegów inną wsadzić bo ta jest w drewnie i może mieszek beżowy.
Takie będzie moje następne mk4. Żadne tam diesle 1.9
Dałeś za to 450 zł? Chyba sporo, tym bardziej że to drewienko jakoś bardzo nie szpeci.
<ostatnio widziałem czerowoną Skode Felicie combii z drewnianymi wstawkami. tam to jest lipa, w mk4 nawet nie >
Osobiście widziałbym jeszcze parę rzeczy:
-dystanse na tył
-kratki nawiewów od Bory
-gwint rzecz jasna
-mniejsza antenka
-szybki tylne rozjaśnić, bo z przodu według przepisów już nie możesz nic zrobić.
Super maszynka.
Pozdrawiam
ozz
Dałeś za to 450 zł? Chyba sporo, tym bardziej że to drewienko jakoś bardzo nie szpeci.
<ostatnio widziałem czerowoną Skode Felicie combii z drewnianymi wstawkami. tam to jest lipa, w mk4 nawet nie >
Osobiście widziałbym jeszcze parę rzeczy:
-dystanse na tył
-kratki nawiewów od Bory
-gwint rzecz jasna
-mniejsza antenka
-szybki tylne rozjaśnić, bo z przodu według przepisów już nie możesz nic zrobić.
Super maszynka.
Pozdrawiam
ozz
moje mk4: viewtopic.php?f=89&t=171598&hilit=ozz" onclick="window.open(this.href);return false;
Moim zdaniem nie jest dużo ponieważ jak to zamontuje to moje poleci na allegro z tego aluminowego zostaną mi cztery elemty bo ja chcę tylko wyminić ta konsole co siedzi radio itp i popielniczke a tamte elementy też polecą na allegro więc mysle że większą część pieniędzy odzyskam.Dogadałem sie z sprzedawcą żeby zakończyć aukcjie przez czasem bo mysle że jak by sie aukcja zakończyła normalnie to cena by była jeszcze większa.ozz pisze:Dałeś za to 450 zł? Chyba sporo
Mój kumpel też ma tak w skodzie wygląda tragicznie.ozz pisze:<ostatnio widziałem czerowoną Skode Felicie combii z drewnianymi wstawkami. tam to jest lipa
JAkie dokładnie te kratki?ozz pisze:-kratki nawiewów od Bory
Dystanse dobra sprawa fajnie by wyglądał ale za bardzo by sypał błotem na kalpę w tej chwili strasznie szybko się brudzi w porównaniu z moim wcześniejszym mk4.ozz pisze:-dystanse na tył
www.proturbo.com.pl