wytłumacz mi co się zniszczy w kawałku rury metalowej jaką jest korpus wtrysku?bradley pisze:Oczywiscie, ze ma znaczenie jesli robi sie hybrydy. Robi sie to na najmniej zajechanych dawcach, a koncowki sie przeklada, ustawia u pompiarzy, a reszta j/w
ja rozmawiałem z gościem który tych wtrysków zrobił w tysiące sztuk, robił dla Diagtroników dla Mastersa itd , który zmienia koncówki w pompowtryskach, obecnie otworzył nowy duży imponujący warsztat, który specjalizuje sie wyłacznie w pompach, wtryskach, common railu itd - facet zeznał że nie ma znaczenia jakie są wtryski bazowe dla niego, absolutnie żadnego..
moim zdaniem jest to kolejny mit... który jest powielany w sieci
mit się wziął pewnie stąd że przekładano końcówki bez wymiany podkładek i regulacji obydwu cisnien otwarcia - tak przypuszczam, bo wtedy dobrze żeby wtryski miały mały przebieg- powiedzmy do 100 tys km czyli cisnienia spadają o około 10 Bar
jeżeli pompiarz reguluje wtryski to ustawi je z dokładnością do 1 Bara jak mu sie chce dokładnie zrobić, co więcej daje się lekki zapas na ułożenie spręzyn i wtrysku..
kolejnym mitem było ze jak wsadzisz 216 bez korekty softu, to bedzie kupa , czarna chmura itd - tymczasem nawet 90 konny ALH pieknie smiga na 216stkach
powiem Ci troche juz modów w swoim TDI zrobiłem i wiekszość info krążących w sieci o modyfikacji TDI czasem dość mocno mija się z prawdą
[ Dodano: Pon Lis 17, 2008 11:24 ]
poproszę o rozwnięcie tego stwierdzenia, może czegoś nie wiem i się nauczębradley pisze:Robi sie to na najmniej zajechanych dawcach
czy zajechane są sprężyny, czy zardzewiała obudowa wtrysku, jak się to stwierdza, czy jest jakaś miara zajechania ?
pytanie pomocnicze jakie są wtryski są najbardziej zajechane ?:
a) przebieg 100 tys km - 2 lata leżą na półce
b) przebieg 200 tys na opale i czasem na OR lub paliwie z kiepskich stacji
c) przebieg 300 tys na BOSCH ULTIMATE po autoabahnach