to może konkurencja na VWmanie :green_fuck: , takie OTQto pisze:jak Ci się uda to możesz wystąpić w "Mam Talent"
wymiana żrówki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ludzie - systematycznie wymieniam bratu w golfie variant 1,9TDI - po obu stronach i nie jest to wcale takie trudne - brat tego ni epotrafi zrobić a w ASO go zbywają - dla mnie to 5 minut z umyciem rąk po pracy
Strona aku - śrubokręt krzyżowy - 2 wkręty - zdejmujesz osłonę tyłu reflektora, wyjmujesz osłonę, odpinasz i zdejmujesz osłonę aku, odpinasz zaślepkę reflektora - - odpinasz wtyczkę żarówki, odpinasz drut mocujący żarówkę, wyjmujesz żarówkę - zapamietaj w którą stronę jest wąs - władasz żarówkę i składasz w odwrotnej kolejności
Strona aku - śrubokręt krzyżowy - 2 wkręty - zdejmujesz osłonę tyłu reflektora, wyjmujesz osłonę, odpinasz i zdejmujesz osłonę aku, odpinasz zaślepkę reflektora - - odpinasz wtyczkę żarówki, odpinasz drut mocujący żarówkę, wyjmujesz żarówkę - zapamietaj w którą stronę jest wąs - władasz żarówkę i składasz w odwrotnej kolejności
I też tak myślałem, a większej różnicy w Tdi i ilości miejsca przy lampie nie magreg pisze:ludzie - systematycznie wymieniam bratu w golfie variant 1,9TDI - po obu stronach i nie jest to wcale takie trudne - brat tego ni epotrafi zrobić a w ASO go zbywają - dla mnie to 5 minut z umyciem rąk po pracy
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
heheh no nie przesadzajcie. Po stronie zbiornika spryskiwacza jest super dostęp i nie wiem jakie macie tam problemy. Z reszta jak komuś przeszkadza do zbiornik trzymaja tylko dwie śrubki
Od strony akumulatora juz gorzej. Raz mi sie udało wymienic bez wyciągania go, ale zwykle go po prostu wyciągam i bez nerwów wymieniam.
Dodam jeszcze że ja zamontowałem cały zestaw xenon tylko wyjmując aku...
Ale ze zdejmowaniem zderzaka i lamp to pojechaliście
Od strony akumulatora juz gorzej. Raz mi sie udało wymienic bez wyciągania go, ale zwykle go po prostu wyciągam i bez nerwów wymieniam.
Dodam jeszcze że ja zamontowałem cały zestaw xenon tylko wyjmując aku...
Ale ze zdejmowaniem zderzaka i lamp to pojechaliście
Ostatnio zmieniony wt lis 18, 2008 10:57 przez lolo_golf, łącznie zmieniany 1 raz.
Też mam spryskiwacze i jakoś wymieniłem, może to nie jest bajka jak miałem w MK3 ale można tylko cierpliwości potrzeba i jak już odepniesz druciki to nie ma wyjścia tylko wymienić żarówki - ja tak podszedłem do tegofafa69 pisze:jasne a po stronie zbiorniczka na płyn do spryskiwaczy ? tym bardzie że mam spryskiwacze reflektorów, więc dodatkowe wężyki !, to proszę wymień żarówki a zwłaszcza ta od świateł drogowych.
A teraz kolego fafa69 w tdi i benzynce jakąś ogromną różnicę widzisz w odległościach od reflektorów? Poza tym producent -czytaj VW raczej zaplanował podczas produkcji ujednolicenie odległości zbiorniczka i aku od lamp nie zależnie od wersji silnikowej. Jak jest inaczej to mnie sprostuj.
Ostatnio zmieniony wt lis 18, 2008 21:04 przez feniks, łącznie zmieniany 1 raz.
Przy małym zbiorniczku to i tak mniejszy problem Odkręcić zbiorniczek i go odsunąć. Bo przy dużym do spryskiwaczy lamp już nie jest tak słodkofeniks79 pisze:A teraz kolego fafa69 w tdi i benzynce jakąś ogromną różnicę widzisz w odległościach od reflektorów? Poza tym producent -czytaj VW raczej zaplanował podczas produkcji ujednolicenie odległości zbiorniczka i aku od lamp nie zależnie od wersji silnikowej. Jak jest inaczej to mnie sprostuj.
Co nie zmienia faktu, że albo wymianę powierzymy jakiemuś dziecku, albo dla ułatwienia wyciągamy zbiorniczek i akumulator
Ja u siebie w 1,8 męczyłem się, męczyłem i w końcu wywaliłem zbiorniczek do wymiany
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- dulawa
- Nowicjusz
- Kontakt:
:)
u mnie poszło w miare gładko naczytałem sie o tej wymianie i byłem cały w strachu aleee
małe zreczne dłonie artysty czynia cuda pzdr(nieno pare razy przeklinałem )
małe zreczne dłonie artysty czynia cuda pzdr(nieno pare razy przeklinałem )
"...Lepiej panować w piekle niż być sługa w niebie..."...mogę przywieźć zawieźć poświęcić swój czas po prostu pomóc.....