jakie spalanie pokazuje komputer?????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jakie spalanie pokazuje komputer?????
witam wszystkich
mam pytanie do kolegów co mają kompa w golfie . nie wiem czemu ale jak zapalam rano golfika to komp pokazuje 99l a jak sie rozgrzeje do 80 stopni to 50 .CO JEST GRANE ?????
mam pytanie do kolegów co mają kompa w golfie . nie wiem czemu ale jak zapalam rano golfika to komp pokazuje 99l a jak sie rozgrzeje do 80 stopni to 50 .CO JEST GRANE ?????
u mnie jest jak zapale i rusze to pokazuje 30l/100km (okolo)a jak sie rozgrzeje w miescie to 12 do 16 (zalezy)a jak sie wbije na trase i jade sobie to jak osiagne 90 stopni w silniku to juz jest 12 potem 11potem 10 i tak coraz mniej.
passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r
U mnie pokazuje tak jak u Ciebie zaczyna od 99! Zrob tak jak przejedziesz 2km zresetuj wskazania kompa, powinien zejsc wtedy do normalnego spalania czyli 12-13L jak na poczatek. Wydaje mi sie ze nie ma sie czym przejmowac, komputer usrednia spalanie, a jak widac na poczatku ciezko mu je oszacowac i wyskakuje z kosmicznymi liczbami. Pozdrawiam. Napisz czy zresetowanie pomogło.
katowanie na śniadanie:)
to raczej dziwne wskazania, skasuj komputer na trasie (przebieg średni i chwilowy) i zobacz co sie będzie wyświetlało po kilku kilometrach. Wskazaniami na postoju się nie sugeruj. Jak tak zrobię (np po tankowaniu) to po kilku kilometrach przejechanych spokojnie potrafi wskazać 7l/100 (średnie i chwilowe będą wtedy jednakowe).
wojteks, u mnie tak samo, jak nie naciskam prawie gazu to nawet 5L/100km umie wskazac. Wogole to chciałbym zeby wszyscy mieli takie lajcikowe problemy na tym forum. Nie ma sie czym przejmowac, to tylko taki nie dokonca dopracowany bajer:P
[ Dodano: Sob Lis 26, 2005 20:36 ]
No dziwny ten termostat, ale to tez zalezy jaka masz predkosc na trasie, jak dobrze cisniesz (np. na autostradzie) to zaraz powinno byc 90 do 100'C.
[ Dodano: Sob Lis 26, 2005 20:36 ]
No dziwny ten termostat, ale to tez zalezy jaka masz predkosc na trasie, jak dobrze cisniesz (np. na autostradzie) to zaraz powinno byc 90 do 100'C.
katowanie na śniadanie:)
mnie pokazuje 2 grubości wskazówki ponad 80 (wentylator załącza się jak jest 90*) wiec trochę wskaźnik oszukuje, jak miałem walnięty termostat to pokazywał poniżej 80, na trasie nawet do 70 spadało, a tempreatura oleju wg MFA była w granicach 85*, po wymianie jest 94 a jak dołożę do pieca to nawet do 108 wzrośnie
-
- Nowicjusz