Grupowy chiptuning - Alligator Katowice
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- moment
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a jak to sobie wyobrażasz bez zhamowania auta?? :green_fuck: równie dobrze możesz kupić chipa na allegrokoniu12 pisze:da się wysłać jednostkę sterującą żeby zawirusowali? niechce mi się jechać taki kawał specjalnie po to
Ostatnio zmieniony wt lis 25, 2008 15:17 przez moment, łącznie zmieniany 1 raz.
adptery, dystanse info PW
S4B5 2,7 biturbo--- http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=363667
S4B5 2,7 biturbo--- http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=363667
można, Ali przecież tak robił do UK np wirusymoment pisze:koniu12 napisał/a:
da się wysłać jednostkę sterującą żeby zawirusowali? niechce mi się jechać taki kawał specjalnie po to
a jak to sobie wyobrażasz bez zhamowania auta?? :green_fuck: równie dobrze możesz kupić chipa na allegro
licz sie jedn ak z tym że da jakiś bardziej lajtowy program z połki, wiec moim zdaniem nie ma to sensu
lepiej podjechać, zrobić diagnoze, powiedzieć tunerowi jakie sie ma oczekiwania i tuner zrobi coś co uwzględnia stan silnika, oczekiwania kierwonika i możliwości układu wtryskowego, sprzęgła i turbiny
- laki_boRaTDI
- Nowicjusz
dzwonilem do Aligatora 3-4 tygodnie temu to koncowek 216 juz nie mial i w tym roku powiedzial ze juz nie bedzie, a koszt zrobienia na Twoich wtryskach byl ok. 1100 zł nie wiem jak teraz. Aligator jak jedyny (jak sie myle to prosze mnie poprawic) sprowadza wloskie koncowki Fratelli onoc dokladniej zrobione niz Bosch i minimalnie lepsze efekty mozna uzyskac ( kilka KM) - wyczytane na racing forum
- laki_boRaTDI
- Nowicjusz
wielkie dzieki....wiec trzeba dokladac do skarbonki a po nowym roku ja rozbicPawkagolf pisze:dzwonilem do Aligatora 3-4 tygodnie temu to koncowek 216 juz nie mial i w tym roku powiedzial ze juz nie bedzie, a koszt zrobienia na Twoich wtryskach byl ok. 1100 zł nie wiem jak teraz. Aligator jak jedyny (jak sie myle to prosze mnie poprawic) sprowadza wloskie koncowki Fratelli onoc dokladniej zrobione niz Bosch i minimalnie lepsze efekty mozna uzyskac ( kilka KM) - wyczytane na racing forum
Jakie turbo zamierzasz pakować ? Ja na twoim miejscu zastanowił bym się nad wsadzeniem końcówek .230 są bardziej przyszłościowe .laki_boRaTDI pisze:wielkie dzieki....wiec trzeba dokladac do skarbonki a po nowym roku ja rozbicPawkagolf pisze:dzwonilem do Aligatora 3-4 tygodnie temu to koncowek 216 juz nie mial i w tym roku powiedzial ze juz nie bedzie, a koszt zrobienia na Twoich wtryskach byl ok. 1100 zł nie wiem jak teraz. Aligator jak jedyny (jak sie myle to prosze mnie poprawic) sprowadza wloskie koncowki Fratelli onoc dokladniej zrobione niz Bosch i minimalnie lepsze efekty mozna uzyskac ( kilka KM) - wyczytane na racing forum
Ostatnio zmieniony wt gru 02, 2008 15:31 przez _mumin_, łącznie zmieniany 1 raz.
ja mam cały czas 216 na zestawach BOSCHaPawkagolf pisze:dzwonilem do Aligatora 3-4 tygodnie temu to koncowek 216 juz nie mial i w tym roku powiedzial ze juz nie bedzie, a koszt zrobienia na Twoich wtryskach byl ok. 1100 zł
koszt zrobienia na gotowo 1000 PLN z wysyłką na powierzonych korpusach, wtryski ustawione na 220/300 Bar
same końcóweczki to koszt 750 PLN
sprawdzone u wielu ludzi z tego forum i nie tylko
jeżeli ktoś nie planuje wiecej niż 165-170KM to są idealne końcówki ... maja np taki plus że wkłada się to do ALH i się robi 125KM i moim zdaniem można smigac bez wirusa, podobnie jak w seryjnych 110-tkach