Midland na uchwycie, dobrze zmasowanym.wojtos19 pisze:panowie jak sadzicie do radyjka uniden 520xl jaka najlepiej antenke dolozyc: magnes wilson 1m czy moze uchyw midland 1,5m ktos poradzi ??
CB - pogaduchy ogólne
Były mk3 variant - viewtopic.php?f=88&t=216289" onclick="window.open(this.href);return false;
Były mk3 GTI - viewtopic.php?f=88&t=368287" onclick="window.open(this.href);return false;
Obecny Sharan VR6 - viewtopic.php?f=169&t=454244" onclick="window.open(this.href);return false;
Były mk3 GTI - viewtopic.php?f=88&t=368287" onclick="window.open(this.href);return false;
Obecny Sharan VR6 - viewtopic.php?f=169&t=454244" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
- daniocrack
- Forum Master
- Kontakt:
wlasnie stalem sie szczesliwym posiadaczem radia President JOHNNY I i dokupilem sobie antene SIRIO AS-100 MAG mam pytanie jak to bedzie sie sprawowac ??jaki srednio zasieg ma taki zestaw ? poprzednio mialem alana 101 + hustler i bylem srednio zadowolony z zestawu.
z tego co czytalem o antenie to niby dobrze sie sprawuje ale o tym radiu malo info widzialem
z tego co czytalem o antenie to niby dobrze sie sprawuje ale o tym radiu malo info widzialem
- daniocrack
- Forum Master
- Kontakt:
- jasiek21
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kupiłem sobie radyjko Alan 101 i antenkę Sirio As-100 z większą podstawą i mam dwa pytanka:
1) antenkę udało mi się dość średnio wystroić, tj. mam SWR 1,5 na 20kanale i po około 1,8-1,9 na 1 i 40 kanale, co mogę zrobić, żeby mieć mniejszy SWR? Szukać innego miejsca na aucie (golf 3)?
2) czy te radio jest takie do dupy, czy coś może być nie tak, zbieram tak na oko z 5-7km, ale mam wrażenie że słychać mnie na bardzo małym obszarze. Najcześciej mi odpowiadają ludzie mniej niż 1km odemnie, maksymalnie to chyba z 2km mnie było słychać jak byłem w szczerym polu?
Pozdrawiam,
[ Dodano: 29 Gru 2008 10:03 ]
PS. Zasilanie mam z zapalniczki, czy gdybym zmienił na zasilanie bezpośrednio z akumulatora zasięg byłby lepszy?
1) antenkę udało mi się dość średnio wystroić, tj. mam SWR 1,5 na 20kanale i po około 1,8-1,9 na 1 i 40 kanale, co mogę zrobić, żeby mieć mniejszy SWR? Szukać innego miejsca na aucie (golf 3)?
2) czy te radio jest takie do dupy, czy coś może być nie tak, zbieram tak na oko z 5-7km, ale mam wrażenie że słychać mnie na bardzo małym obszarze. Najcześciej mi odpowiadają ludzie mniej niż 1km odemnie, maksymalnie to chyba z 2km mnie było słychać jak byłem w szczerym polu?
Pozdrawiam,
[ Dodano: 29 Gru 2008 10:03 ]
PS. Zasilanie mam z zapalniczki, czy gdybym zmienił na zasilanie bezpośrednio z akumulatora zasięg byłby lepszy?
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/228972.html][img]http://images.spritmonitor.de/228972.png[/img][/url]
miałem podobny problem ze strojeniem as100 i tylko na srodku dachu wyszłedł swr 1.1 radio jak radio za te pieniadze jest i tak niezłe zasiegu wieszego sie nie spodziewaj bo to nie jest 1.5 antena a zasilanie jak najbardziej mozesz pociagnac z aku i bedzie dobrze słyszec bedziesz słyszał na te 8-10km a nadawac napeno troche mniej podejrzewam ze koło 6km ale potestyj zobaczysz a ja narazie proponuje antene na srodek dachu
- jasiek21
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dzięki za odpowiedź, w takim razie dzisiaj pokombinuje z przełożeniem anteny w inne miejsce.golfir pisze:miałem podobny problem ze strojeniem as100 i tylko na srodku dachu wyszłedł swr 1.1
zmienie te zasilanie, bo narazie to mi trochę zakłóceń zbiera, ale tak troszkę dziwnie bo raz zbiera szumy od spryskiwacza a innym razem nie. To samo z dmuchawą, wyłączenie i włączenie ponownie eliminuje problem.golfir pisze:zasilanie jak najbardziej mozesz pociagnac z aku i bedzie dobrze słyszec bedziesz słyszał na te 8-10km a nadawac napeno troche mniej podejrzewam ze koło 6km ale potestyj zobaczysz a ja narazie proponuje antene na srodek dachu
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/228972.html][img]http://images.spritmonitor.de/228972.png[/img][/url]